Her kan du stemme i Nordre Aker

Fra mandag kan du forhåndsstemme

Putter du stemmen din i valgurnen nå, slipper du å stå i kø på valgdagen.

Har du allerede bestemt deg, kan det være smart å finne fram valgkortet nå.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.08.2009 kl 10:57

OSLO: Mandag 10. august går startskuddet for forhåndsvalget til stortings- og sametingsvalget i Oslo. Fram til 11. september kan du levere stemmen din i passelig luftige valglokaler. På valgdagene 13. og 14. september blir det kø.

— For enkelhets skyld kan det være lurt å stemme mens det er mindre kø, sier informasjonsansvarlig for valg i Oslo Kjetil Bjørnsrud.

415.000 stemmer i Oslo

For når de 415.000 stemmeberettigede i Oslo skal avgi sin stemme, blir det tradisjonen tro lange køer på valgdagene.

Ønsker du å stemme hjemme, må du sende kommunen en søknad før 9. september. Det må i så fall gode grunner til for å få søknaden innvilget.

Husk legitimasjon

I løpet av uke 33 bør alle stemmeberettigede ha fått valgkortet sitt i posten.

Det er ikke nødvendig å medbringe valgkort for å få avgi stemme, men det oppfordres til å ta det med, da vil stemmegivningen gå raskere.

Husk å ta med legitimasjon når du skal stemme!

Du kan forhåndsstemme hvor som helst i landet, uavhengig av hvor du bor.

Alle som ikke er manntallsført i Oslo må dessuten forhåndsstemme dersom de ikke er i sin hjemkommune på valgdagene.

Valglokaler

Her ligger lokalene for forhåndsvalget i Bydel Nordre Aker:

- Universitetet i Oslo (UIO), Blindern (Frederikkebygningen)

- Bydelsadministrasjonen, 1. etasje, Nydalsveien 21

I tillegg kan du forhåndstemme i Rådhuset, eller i hvilket som helst av de øvrige forhåndsstemmelokalene i en av Oslos bydeler. Se oversikt på Oslo kommunes sider.

Åpningstider

Rådhuset har åpningstid hverdager klokka 10-20, og lørdager klokka 9

—18.

De øvrige lokalene har åpningstid hverdager fra og med 10. august klokka 10-17, bortsett fra torsdager, som har åpningstid til klokka 20.

Fra 31. august utvides disse åpningstidene til hverdager klokka 10

—20.

Institusjoner

Velgere som ønsker det kan dessuten forhåndsstemme ved disse institusjonene i Nordre Aker:

— Grefsenhjemmet

— Lillohjemmet

— Myrer bo- og servicesenter

— Nordberghjemmet

— St. Josephsøstrene

— Tåsenhjemmet

Her gjelder egne datoer og tidspunkt, men det vil ikke være mulig å stemme ved disse institusjonene før 24. august. Det vil bli opplyst om forhåndsstemmetidspunkt på den enkelte institusjon, og på Oslo kommunes nettsider.

I tillegg til institusjonene i bydelene kan man forhåndsstemme med statlige institusjoner som Aker sykehus, Diakonhjemmet Lovisenberg, Rikshospitalet

—Radiumhospitalet, Ullevål sykehus og Høyskolen i Oslo i perioden 3. september til 11. september. Som alle de andre forhåndsstemmelokalene, er det åpent for alle velgere å forhåndsstemme ved disse institusjonene.

Stemme på valgdagen

Nytt av året er at det blir avholdt to ordinære valgdager. Dersom du ikke benytter deg av tilbudet om å forhåndsstemme, er det søndag 13. september (fra kl. 16.00 til 20.00) og mandag 14. september (fra kl. 09.00 til 21.00) som gjelder.

Hvor du skal stemme på valgdagen er oppført på valgkortet. Valglokalene i Nordre Aker er:

- Ullevål skole, John Collets allé 20, 0852 Oslo

- Sogn videregående skole, Sognsveien 80, 0805 Oslo

- Kringsjå skole, Sognsveien 210, 0863 Oslo

- Korsvoll skole, Peder Ankers vei 23, 0861 Oslo

- Bakkehaugen kirke, Carl Grøndahls vei 27, 0871 Oslo

- Kjelsås skole, Asbjørnsens vei 3 (inngang Midtoddveien), 0494 Oslo

- Engebråten skole, Kapellveien 120, 0493 Oslo

- Grefsen videregående skole, Morells vei 20, 0487 Oslo

- Disen skole, Kjelsåsveien 49, 0488 Oslo

- Skeidhuset, Kjelsåsveien 9, 0409 Oslo

Detr er ikke mulig å forhåndsstemme i de ordinære valglokalene!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon