Fra nedlagt skole til hjem

Maria Øverbye bruker hjemmet sitt som arbeidssted Foto: Foto: TVNorge

I kveld er det klart for andre episode av serien «Herlige hjem» på kanalen FEM. I denne episoden åpner kunstneren Maria Øverbye fra Oslo dørene sine. ?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Programleder Birgitte Lund Nakken drar i denne episoden til Kjelsås, for å møte Maria Øverbye. Hun har gjort om en gammel nedlagt skolebygning til hjem for familien og arbeidsted for kunsten.

Ærlig kunst

Øverbye er veldig opptatt av kunst i interiøret, som foto, keramikk og malerier. Kunsten kan gjerne være "på kanten", hun har blant annet et musefoster i en beholder og et mannefotfødsel-maleri.

Hun synes det er viktig at kunsten beskriver alle sider av livet, det ærlige og gjerne det som er litt grotesk. 

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Øverbye har en forkjærlighet for det litt tøffe og industrielle, som flater som er sparklet, men ikke malt og lamper med rust.

Hun har hentet mye inspirasjon til hjemmet sitt fra utallige reiser. Til familien og flyvertinnenes store fortvilelse, kjøper hun ofte med seg store møbler som hun skal ha med seg på flyet hjem.

Les også: Åpner "styggfin" funkis-bolig på Ullern 

Hekta på industristilen

Øverbye har også vært tilhenger av industristilen i mange år, lenge før det ble populært blant allmenheten.

Hun tror selv at dette kan skyldes at hun vokste opp med besteforeldre som drev en økologisk mølle, like utenfor Sarpsborg. Hun elsket siloen, tunge kjettinger, store melsekker, lemmer i gulvet, bratte trapper og industrielle maskiner.

En annen stor inspirasjon er tanten hennes, Ragnhild Winswold, som også er keramiker. Hun og mannen hennes bygde et modig, kunstnerisk, magisk og spennende hus på 70-tallet, som har inspirert Maria veldig.

Hun lar seg også inspirere av butikk-, kafè- og restaurantinteriør fra europeiske storbyer.

«Herlige hjem» på FEM torsdager klokken 21.30.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

  • Informasjonskapsler ("cookies") i din nettleser
  • Teknisk info på servere
  • Brukerinformasjon i databaser

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

  • Noe teknisk informasjon som IP-adresse og nettleser lagres i webserveren sine logger. Denne tekniske informasjonen spares i 180 dager, og er nødvendig for at tjenesten skal fungere og for å ivareta sikkerheten. Disse dataene utleveres aldri til hverken avisens ansatte eller tredjeparter.
  • Google Analytics teller sidevisninger for å opprettholde en besøksstatistikk. Denne informasjonen er anonymisert og kan ikke brukes for å spore deg.
  • Enkelte tredjepartstjenester som nedlastede skrittyper og script kan logge din IP-adresse og annen informasjon på eksterne servere.
  • En informasjonskapsel settes for å identifisere deg som bruker mens du surfer på nettsidene. Denne slettes når du lukker nettleseren din, eller senest etter 360 minutter med inaktivitet.

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

  • Navn, adresse og annen kontaktinformasjon du selv oppgir i registreringsprosessen. Disse data er lagret frem til du sletter din brukerkonto.
  • Informasjon om abonnementet ditt, f.eks. når det ble kjøpt, hvordan det ble betalt, noen få sifre fra ditt kredittkort, abonnementets varighet og hvilket abonnement du har. Disse data lagres i 90 dager etter at abonnementet er utløpt eller til brukerontoen slettes.

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon