Fra Oslo til Colombo

Vi traff Kristian Moe før han dro av gårde til Sri Lanka. Foto: Kristine Aakvaag Harnes

Fredag reiste 18 år gamle Kristian Moe til Sri Lanka for å starte Tensing. - Jeg føler at dette blir et nyttig "friår", smiler han.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Vi traff Kristian Moe før han dro av gårde til Sri Lanka.
Foto: Kristine Aakvaag Harnes

Kjelsås: - Det blir spennende å oppleve en ny kultur og se hvordan de driver sitt ungdomsarbeid. Dette blir ikke noe misjonsarbeid. Vi skal lytte til dem og høre hva de vil. De hjelper oss slik at vi kan hjelpe dem, forteller Kristian Moe, et par dager før han reiste til Sri Lanka for å starte Tensing med YMCA Sri Lanka.

- Jeg er ikke helt fersk på området, for jeg har tre års erfaring som ungdomsleder i menighet. I tillegg har jeg vært tekniker i Tensing, sier han, og legger til:

- Men jeg har aldri arbeidet med nord-sør-problematikken før. Det blir interessant!

30 studiepoeng

Fredag reiste 18-åringen til Sri Lanka med KFUM. Totalt 16 personer fra KFUK/KFUM og Kirkens Bymisjon deltar i prosjektet. I august startet de med aktiviteter på Rønningen Folkehøgskole på Kjelsås, hvor han har bodd den siste tiden, og en uke med Global forståelse 1 på Høgskolen i Oslo. I desember kommer gjengen tilbake til Norge.

- Når vi kommer hjem skal vi være et par dager på Modum for å dele erfaringer og snakke om det vi har sett. Det kan jo bli en del sterke inntrykk.

Januar går med til forberedelser til informasjonsturné i februar og mars. I april blir det uker på Høgskolen og arbeid for Frelsesarmeen, før de tar eksamen i Global forståelse 1 i juni.Totalt får Kristian 30 studiepoeng for dette året.

- Jeg ønsket et "friår" før jeg kom igang med studiene for fullt. Dette tror jeg blir et nyttig "friår". Det var derfor jeg søkte, forteller han.

Ikke redd

Til tross for at Kristian har bodd i trygge Oslo i hele sitt liv, og aldri har arbeidet med nord-sør-problematikken, er han ikke redd.

- Jeg har vært i Israel, Jordan og rundt i Sentral-Afrika. Men det har jo vært sammen med familien. Dette blir første gang på egen hånd.

Han har familiens fulle støtte.

- Det blir jo begrenset hvor vi reiser. Hovedstaden Colombo er ganske trygt, i hvert fall når vi holder sammen med lokalbefolkningen. Ellers kommer vi til å reise til sørøst-delen av øya, men ikke på nordsiden.

Neste høst planlegger han å begynne på arkeologi i utlandet.

- Men man vet jo aldri. Kanskje jeg blir inspirert til å gjøre noe annet, etter oppholdet på Sri Lanka? smiler han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse