Fra sofagris til maratonløper

Geir Erik Jensen er klar for Oslo Maraton på søndag. Foto: Kristin Tufte Haga

Geir Erik Jensen var en av vårens NRK Puls-deltakere. Han har ikke falt tilbake til sofaen etter programslutt før sommeren, og søndag løper han halvmaraton.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: I våres skrev Nordre Aker Budstikke om deltaker i NRKs helseprogram Puls, Geir Erik Jensen. Kjelsås-mannen var da godt i gang med sitt "nye liv"; gjennom et nytt, sunnere kosthold og jevnlig mosjon.

– Jeg klarte målet jeg satt for våren – i mai løp jeg rundt Maridalsvannet på litt i overkant av én time. Da fant jeg ut at det var lurt å sette seg flere treningsmål og strekke seg enda lenger. Derfor skal jeg være med å løpe halvmaraton (2,1 mil) til søndag – jeg skal løpe for laget til Grete Waitz, "Team Aktiv", forteller Geir Erik. Før programstart i januar hadde Geir Erik på 43 år, en kondis som en 65-åring. Da Puls var over før sommeren, var kondisen som nettopp en mann i 40-årene er forventet å skulle ha.

Les også: – Herlig å være i gang!

Bare "må ha det"

Nå må Geir Erik "bare ha" de faste ukentlige treningsøktene.

– Det er i hvert fall ikke noe ork å gå ut og løpe lenger. Jeg trener nå løping og styrke til sammen 4 – 5 ganger i uken, og har allerede flere løpeøkter på rundt to mil. Så jeg regner med å overleve greit søndagens halvmaraton. Faktisk så gleder jeg meg skikkelig til å delta, forteller Geir Erik, som nå føler seg i vel så god form som pulsgruppa fra Kjelsås som var med å trente og konkurrere på lag med han i programmet.

– Nå er det faktisk jeg som ofte tar initiativet til treningsturer, sier Geir Erik, som i tillegg til trimmen også har fortsatt med det sunne kostholdet han startet med i programserien. Til sammen har han gått ned 13 kg siden januar.

Dropper utskeielsene

– Jeg har på ingen måte blitt fantastisk, og spiser vanlig, sunn mat, men uten de mange utskeielsene.

Geir Erik tror i dag at han aldri kommer til å falle tilbake til "sofalivet".

– I dag tenker jeg at det er helt umulig. Med fysisk aktivitet og sunn mat har jeg gått gjennom en så positiv forvandling som menneske – som jeg på ingen måte på forhånd trodde kunne være mulig. Overskuddet er også på topp – både sosialt og på jobb. Det jeg kan gjøre nå er jo bare å oppfordre flest mulig andre til å legge om en usunn og inaktiv livsstil; mosjoner jevnlig og få et bedre liv. Det er jeg sikker på nå, sier Geir Erik, som slettes ikke har tenkt til å forbli en halvmaratoner.

Helmaraton– Mål er jo viktig å ha. Min kone og jeg har gjort en avtale med en god venninne – May-Brith Døssland – borti veien, om at vi sammen i løpet av 2-3 år skal løpe New York maraton, sier en søndagsklar Geir Erik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse