Fraværet på videregående er halvert etter innføring av nye regler

Nydalen videregående skole. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Elevene kan nå i større grad enn tidligere ta seg en velfortjent sommerferie, sier stortingspolitiker Kristin Vinje (H). Både ved Nydalen og Blindern videregående er antall fraværsdager redusert med 50 prosent etter innføring av nye nasjonale fraværsgrenser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2017 kl 23:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Gitt resultater: Kristin Vinje (H) mener den nye fraværsordningen stiller krav, og viser at den fungerer med den ferske statistikken. FOTO: PRIVAT

Se bildet større

Leder: For elevorganisasjonen i Oslo, Julian Söderberg. FOTO: PRIVAT

NORDRE AKER: Antall fraværsdager ved Nydalen-, Blindern- og Elvebakken videregående skole har alle sunket med tilnærmet 50 prosent.

– Dette er svært gode nyheter, særlig for elevene, men også for landet. Frafall fra videregående er en utfordring som henger sammen med tilstedeværelse. Når vi ser at fraværet går ned er det nærliggende å tro at også frafallet vil gå ned, sier stortingspolitiker Kristin Vinje (H).

Omstridt fraværsgrense

Den omstridte fraværsgrensen ble innført på videregående skoler i fjor høst. Hensikten var å motivere elevene til en jevn innsats, og forhindre skulk, ifølge utdanningsdirektoratet. Grensen gjør så elever med mer enn ti prosent udokumentert fravær i et fag ikke får rett til helårskarakter i faget.

– Det er veldig positivt, og er kanskje noe av det aller viktigste vi kan gjøre for å hjelpe unge mennesker til et godt liv og dektakelse i jobb eller videre utdanning. Det er også et viktig tiltak for å skape muligheter for alle, og for å redusere sosiale ulikheter! sier Vinje videre.

– Det å stille krav er å bry seg, og nå ser vi at politikken virker. Elevene kan nå i større grad enn tidligere ta seg en velfortjent sommerferie, avslutter Høyre-politikeren.

Fravær ved Nordre Akers videregående skoler

På Nydalen var gjennomsnittlig antall fraværsdager i skoleåret 2014-2015, regnet i median, seks dager. Tilsvarende tall for perioden 2016-2017 ser an til å bli tre fraværsdager. Samtidig gikk elevtallet ved skolen opp fra 820 elever i 2014-2015, til 861 elever i skoleåret 2016-2017.

– Antall timer har sunket fra 13 timer i perioden 2014-2015, til 9 timer i 2016-2017, ifølge statistikkportalen til utdanningsdirektoratet.

For Elvebakken videregående skole gikk antall fraværsdager ned fra to (2014-2015) til én dag (2016-2017), mens for Blindern videregående skole gikk tallet ned fra ti fraværsdager i 2014-2015 til fem dette skoleåret.

Størst nedgang i Oslo

Dagsfraværet har gått ned i alle fylker, men nedgangen er størst i Oslo og Finnmark. Elever i Oslo og Finnmark hadde forrige skoleår i gjennomsnitt syv dager fravær, mens de i år har tre dager fravær.

Se hele den ferske rapporten her.

LES OGSÅ:

Nye kunstverk på Grefsen kirkegård

– Verdens kuleste sommerjobb!

Ny ungdomsskole åpner her til høsten

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse