Friluftsmani

Med flyteutstyret godt festet kunne store og små få en flåtetur til Sognsvanns eneste øy. Foto: Anders Jørstad

Mange hadde slått av tv-en og funnet fram turklærne da det var duket for "Den store Friluftslivets dag" på Sognsvann søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2008 kl 09:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN: Friluftsaktiviteter som fisking, padling, kano, kajakk, orientering, klatring og pølsegrilling, var noe av det som trakk flere hundre små og store til Sognsvann. De ulike foreningene fra Friluftslivets fellesorganisasjon, FRIFO, sto for underholdning både til vanns, til "fjells" og til lands.

Solid sikkerhetsutstyr

Å nå toppen på klatreveggen til Bø speidergruppe var det første Maja Deli Torkhildsen (8) satte seg som mål denne dagen. Og med solid sikkerhetsutstyr rundt kroppen og god veiledning fra klatreinstruktører, klarte Maja tilslutt å legge hånden på toppen av den 10 meter høye klatreveggen.

- Jeg klarte det. Jeg var ikke redd, jeg synes bare det var kjempemoro, forteller Maja etterpå.

En frisk luftetur i speidernes hjemmelagede karusell, en spennende flåtetur til Sognsvanns eneste øy, eller smak av jegersuppe og sveler, var andre sysler for mange barn denne dagen.

Abborfiske

Likevel var det fisking etter abbor som fanget Andrea Thørings (4) interesse. Ved siden av faren Jarle, satte hun seg ned på bryggekanten og ventet på den store fangsten. Og pappaen mener det store friluftsarrangementet er et godt tiltak.

– Det fikk i hvert fall oss ut. Og slike sammenkomster viser jo at denne plassen også kan brukes om høsten og ikke bare på fine sommerdager, mener Jarle idet en abbor biter på kroken.

Selv om fireåringen Andrea følger fangstoppkomsten på trygg avstand bak faren, kan ikke Jarle konkludere med annet enn at den lille fisken knapt nok holder til en liten lunsj.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse