Frist til tirsdag

Det omstridte sykehotellet på toppen av strålebygget på Radiumhospitalet.

Investorene har fått frist til tirsdag til å komme med forslag til hvordan sykehotellet skal bygges ut og drives.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.05.2008 kl 10:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLERN/GAUSTAD: Flere private investorer, blant dem Arthur Buchardt, Christian Ringnes og Petter Stordalen, møtte i dag styret ved Rikshospitalet for å diskutere en mulig løsning for pasienthotellet på Radiumhospitalet.

Møtet startet klokken 08.30, men gikk for lukkede dører. De har nå fått en frist til tirsdag med å komme med et kostnadsoverslag og plan for ledelsen ved sykehuset, melder NRK.

Petter Stordalen sa til VG Nett i etterkant av møtet at han syntes det var en lite entusiastisk kultur, men han vil være klar med et forslag innen fristen.

– Det er liten avstand fra å lage hoteller til sykehotell. Vi skal få til dette, sa Stordalen til VG Nett.

–Privat vanskelig

Men i følge Helse Sør-Øst, gjør regelverket en privat overtakelse vanskelig, melder Dagsavisen.

Regelverket gir ifølge Helse Sør-Øst to muligheter til å bruke private investorer:

At noen gir en donasjon eller gave som er stor nok til å dekke byggingen av hotellet.

At private investorer bygger og driver sykehotell på en uavhengig tomt. Deretter kan sykehusene leie tilbake overnattingskapasitet etter et offentlig anbud.

Men styret har ikke fått tilbud om noen ren pengegave, og det er problematisk å betrakte den aktuelle tomten som en uavhengig tomt., siden den ligger på toppen av Radiomhospitalet.

Utsetter nedrigging

Meningen var at entreprenøren Peab skulle starte med nedrigging av sykehotellet denne uken. Men torsdag fikk entreprenøren beskjed om å utsette nedriggingen.

Styrelederen ved Rikshospitalet HF, Steinar Marthinsen, bekreftet til Aftenposten at bygget eventuelt kan bli brukt til andre formål enn sykehotell.

– Det kan være aktuelt, og det er ett av sporene vi jobber med. Vi arbeider med å minimalisere tapet. Da må vi se på hvilke behov vi har. Men først vil vi avklare hva de private tilbyr, sa Marthinsen til Aftenposten lørdag.

Entreprenøren Peab har varslet et erstaningskrav på 28 millioner kroner dersom Helse Sør-Øst stopper byggingen av hotellet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse