Frode (19) fra Kjelsås norgesmester i sjakk

Frode (19) fra Kjelsås norgesmester i sjakk

1_INNGANG: Bildetekst

Frode Urkedal fra Kjelsås ble i helgen norgesmester i sjakk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2012 kl 10:38

FREDRIKSTAD/KJELSÅS: Frode Urkedal vant sin første kongepokal etter seier i det første partiet fredag og remis i lørdagens parti, denne helgen.

I første parti spilte motstander Espen Lie det krevende Tsjigorin-forsvaret mot dronninggambit, men gjorde en feil og ble ikke gitt sjansen til å reise seg igjen.

Også i det andre partiet kom Urkedal fint ut av åpningen, med de svarte brikkene, men mistet noe av kontrollen og ble satt under sterkt press i siste halvdel av partiet, ifølge pressemeldingen fra sjakkarrangementet i helgen, i Fredrikstad.

"Uventet sterkt nok"

Spillerne selv trodde underveis at Espen Lie var i ferd med å vinne dette partiet, men Urkedals motsjanser ble litt uventet sterke nok til remis og NM-tittel uten flere partier, heter det blant annet fra pressemeldingen fra sjakkarrangementet.

Frode Urkedal har også i følge presemeldingen lenge markert seg som ett av Norges store sjakkhåp for framtida.


Han ble Internasjonal mester i 2011 og har tidligere vært norgesmester i både miniputt, lilleputt, kadett og junior. Urkedal ble samtidig den første vinneren av selve NM-tittelen fra den tradisjonsrike Schakklubben av 1911.

Det har foreløpig ikke lykkes avisen å få en kommentar fra norgesmesteren selv.

Mer informasjon om stikkampen og Fredrikstad Grand Prix her.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!