ANNONSE
Annonse

Frode (19) fra Kjelsås norgesmester i sjakk

1_INNGANG: Bildetekst

Frode Urkedal fra Kjelsås ble i helgen norgesmester i sjakk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.10.2012 kl 10:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

FREDRIKSTAD/KJELSÅS: Frode Urkedal vant sin første kongepokal etter seier i det første partiet fredag og remis i lørdagens parti, denne helgen.

I første parti spilte motstander Espen Lie det krevende Tsjigorin-forsvaret mot dronninggambit, men gjorde en feil og ble ikke gitt sjansen til å reise seg igjen.

Også i det andre partiet kom Urkedal fint ut av åpningen, med de svarte brikkene, men mistet noe av kontrollen og ble satt under sterkt press i siste halvdel av partiet, ifølge pressemeldingen fra sjakkarrangementet i helgen, i Fredrikstad.

"Uventet sterkt nok"

Spillerne selv trodde underveis at Espen Lie var i ferd med å vinne dette partiet, men Urkedals motsjanser ble litt uventet sterke nok til remis og NM-tittel uten flere partier, heter det blant annet fra pressemeldingen fra sjakkarrangementet.

Frode Urkedal har også i følge presemeldingen lenge markert seg som ett av Norges store sjakkhåp for framtida.

Han ble Internasjonal mester i 2011 og har tidligere vært norgesmester i både miniputt, lilleputt, kadett og junior. Urkedal ble samtidig den første vinneren av selve NM-tittelen fra den tradisjonsrike Schakklubben av 1911.

Det har foreløpig ikke lykkes avisen å få en kommentar fra norgesmesteren selv.

Mer informasjon om stikkampen og Fredrikstad Grand Prix her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse