ANNONSE
Annonse

Frykter bokdød på Tåsen-senteret

Mye tyder på at bøkene må vike for maten, til lokale bokelskeres store fortvilelse.

Tåsen Nærsenter sier ja til en utvidet Spar butikk. Arbeidene starter opp etter sommeren.

Inger Marie Øyen Knutsen er redd for at Tåsen Bokhandel må flytte fra det lokale kjøpesenteret når matkjeden Spar utvider.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2012 kl 19:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TÅSEN: - Bokhandelen og parfymeriet har fått tilbud om nye lokaler i senteret, og det er Spar som utvider, sier senterleder Anne Birgitte Ellingsen som ikke vil uttale seg ytterligere om saken.

Innehaver av Tåsen Bokhandel AS, Ivar Tøsti, forteller at forhandlinger for tiden pågår med senterledelsen.

- Vi vet ikke hva som skjer for øyeblikket. Vi har blitt tilbudt mindre lokaler, der Kina-restauranten lå, og vil sannsynligvis få økt husleien med nesten 30-40 prosent, sier han.

I tillegg er Tøsti usikker på om bokhandelen må stenge et par måneder hvis ikke lokaler er klare for overtagelse.

Trenger bøker

Inger Marie Øyen Knutsen har vært kunde hos bokhandelen på Tåsen Nærsenter i årevis.

- De er så hyggelige og har mye fint her. I tilelegg har de lesesirkel, noe andre bokhandlere ikke tilbyr, sier Øyen Knutsen som forteller om mange triste reaksjoner i nærmiljøet da «flyttesalg» og halv pris-plakatene plutselig inntok bokhandelen.

Hun er redd for at alle de mindre butikkene blir skviset ut når de store kjedene utvider.

- Det har jo blitt kjempekjedelig å gå på store kjøpesentre, sier hun, og mener det må være plass til de mindre butikkene med spesialkompetanse og et kjent fjes.

Så lenge Øyen Knutsen har gått på senteret på Tåsen har det vært mange utskiftninger. Før var det skobutikk, klesbutikk, helsekost, jernvare og sportsbutikk, forteller hun.

Må flytte - igjen

Parfymeriet Parfymelle, med daglig leder Jeanette Olafsen i spissen, må igjen flytte på seg.

- Da Nille utvidet for 10 år siden måtte vi bytte lokaler. Jeg investerte en halv million i endringer på butikklokalene, og nå må vi flytte igjen, sier Olafsen som er andregenerasjons kjøpsmann.

Hun forteller at de hart fått nye lokaler, ved siden av den nedlagte Kina-.restauranten, og fornyet leiekontrakten med fem år. Det blir nok å ordne, så ingen sommerferie i sikte for Olafsen

Nå gjenstår det å se om bokhandleren kommer til enighet med senterledelsen, for hvis det ikke skjer er det bare én utvei.

- Da må vi legge ned. Det er ingen andre lokaler i nærheten vi kan finne, sier Tøsti.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse