ANNONSE
Annonse

Frykter farlig ulykke på Disen

Grefsen og Disen vel vil sikre fotgjengerfelt.

Egen trikketrasé hadde vært på sin plass, men vellet ønsker seg især en lysregulert overgang ved Disen trikkeholdeplass. Foto: Anne Marie Huck Quaye

Grefsen og Disen vel vil beholde fotgjengerfeltet ved dagens Disen trikkeholdeplass, og krever lysregulering.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.10.2012 kl 20:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

DISEN: - Vi i vellet vil ha en total reguleringsplan for hele området, sier Erik Høydal.

Han har sammen med Gudveig Henryette Aaby og Odd Nielsen tatt seg turen bort til Disen holdeplass, hvor vendesløyfen for trikken holder hus.

Det er mye å ta tak i for vellet om dagen, etter at det nettopp har vært folkemøte om planene for nye Disen holdeplass og nytt Storo-kryss.

LES OM STORO-KRYSS PLANENE HER

Ikke første gang

- Det er ikke første gang vi har etterlyst en mer sikker overgang her, sier Aaby som uttalte seg i Nordre Aker Budstikke for litt over ett år siden om samme sak.

LES MER OM VELLETS ULYKKEFRYKT HER

I den nye reguleringsplanen som Bymiljøetaten presenterte på folkemøtet, skal dagens holdeplass flyttes ca. 100 meter ned mot Storo, og planen er å fjerne fotgjengerovergangen som ligger like ved Grefsentunet Barnehage og dagens holdeplass.

- Her går det barnehagebarn og skolebarn hver eneste dag, sier en bekymret Aaby.

Farlig overgang

De forteller at mange går korteste veien over jordet, rett mot fotgjengerfeltet. Slik det er i dag er det direkte farlig å krysse gata, både på grunn av utålmodige bilister og trikken som ikke kjører i egen trasé, mener vellet.

- Vi trenger et lysregulert kryss likt det som er på hjørnet av Grefsenveien og Glads vei, sier Høydal.

Vellet frykter også for at det i forbindelse med rundkjørings-planene ved Storo krysset vil enda verre trafikkork fra Disen og oppover

De er forbauset over at Bymiljøetaten i sine planer ikke har tatt sikte for at det vil bli ny ungdomsskole på Grefsen, noe som igjen vil føre til flere barn som trenger et trygt sted å komme seg over veien.

Det passer med andre ord dårlig å fjerne en overgang når flere vil bruke den, mener vellet.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse