Frykter fortsatt fortausfelle

Styreleder Leon Gaasø (t.v.) og vaktmester Leif Pedersen i sameiets provisoriske og usikrete "fortau". Nå vil de at det nye fortauet skal anlegges på denne siden, og ikke på motsatt side av veien, hvor det har vært frem til nå. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fortauet langs øvre del av Frysjaveien ligger på "feil" side av veien, og blir ikke brukt. Beboerne vil flytte det, men Samferdselsetaten sier nei.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.08.2008 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KORSVOLL: Et håp ble tent hos beboerne øverst i Frysjaveien da Vann- og avløpsetaten i vår startet arbeidet med å legge nye vannrør i veien. Ikke bare har månedene med stengt vei gitt en etterlengtet trafikkpause, men kanskje skulle de også få fortauet over på "riktig" side av veien?

Farlig å krysse

– Det er livsfarlig å krysse veien, fra fortauet og over til sameiet. Det er bare ren og skjær flaks at det så langt har gått bra her, sier styreleder Leon Gaasø og vaktmester Leif Pedersen i sameiet Frysjaveien 1-3-5.

Fortauet i denne delen av Frysjaveien har nemlig i alle år ligget på motsatt side av sameiet, som har rundt 400 beboere. Fotgjengere som vil unngå å gå i veien har derfor måtte krysse Frysjaveien midt i bakken der den svinger opp mot Maridalsveien. Et sted der det heller ikke er forgjengerovergang.

– Farten i Frysjaveien er generelt svært høy. Spesielt om vinteren når det er glatt i bakken har ikke store kjøretøyer sjangse til å stoppe hvis noen skal over veien, sier Pedersen.

Provisorisk løsning

For 10-15 år siden utvidet sameiet derfor veien mot skråningen på sin side av veien, for å lage et smalt og provisorisk "fortau" på utsiden av betongskillet i svingen. Slik slipper beboerne å krysse veien når de kommer fra Maridalsveien.

– Men dette "fortauet" er smalt og usikret mot skråningen. Dessuten dumper kommunens brøytebiler snø her om vinteren slik at det blir ufremkommelig. Da blir beboere som ikke vil krysse Frysjaveien tvunget ut i veibanen. Det er spesielt skummelt for barna som ferdes her. Og kommer man med barnevogn, er det uframkommelig, sier Gaasø.

Vil ikke bytte side

Gaasø og Pedersen har tatt kontakt med Samferdselsetaten for å foreslå flytting av fortauet nå som veien allerede er gravd opp.

– Vi har fått forståelse fra noen i etaten om at dette er fornuftig. Mens de som sitter med ansvaret fastholder at fortauet skal bygges opp igjen slik det var, og hevder det vil bli for dyrt å flytte det. Det kan jeg ikke skjønne, for pengene til å bygge opp fortauet er allerede bevilget, sier Gaasø.

– Med dette bygger de opp igjen et fortau som ingen bruker. Det er deres fordømte plikt å sikre fotgjengerne, sier Pedersen oppgitt, og får støtte fra tre naboer som kommer forbi.

– De må se å få fortauet over på den siden vi faktisk går på, sier den ene.

Imens krysser Gaasø og Pedersen fingrene for at alle skal kunne gå trygt i Frysjaveien når den gjenåpner en gang i høst .

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse