Frykter forurensing

Verken Helse- og velferdsetaten eller Vann- og avløpsetaten er overentusiastiske for planene om barnehage på Skar leir. Arkivfoto

Frykt for forurensing av drikkevannet kan sette en stopper for planene om barnehage på Skar Leir.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.08.2007 kl 09:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Maridalen: Byrådet ønsker å gjøre om den gamle militærleiren på Skar til gigantbarnehage. Men nå frykter helsemyndighetene at det kan ødelegge drikkevannet for Oslos innbyggere. Det melder NRK

- Vi har vært lite glad for å se ny, økt aktivitet. Vi har alltid sagt at vi fraråder å øke aktiviteten i området, sier seksjonsleder i Helse- og velferdsetaten, Kjell Sandaas.

Oslo vil ikke klare seg mange dagene uten byens viktigste drikkevannskilde, Maridalsvannet. Derfor har myndighetene ført en hard kamp mot farer for at det kan bli forurenset, slik det skjedde i Bergen for tre år siden, da 1500 mennesker syke av Giardia-parasitter. For å beskytte drikkevannet er husdyr rundt Maridalsvannet blitt slaktet, serveringssteder har ikke fått starte opp, hytter er nektet omgjort til boliger og forsvarets leir på Skar er nedlagt. Sandaas tror en gigantbarnehage i området vil være en ny forurensningstrussel.

Også Vann- og avløpsetaten er kritisk til planene. Barnehage er i dag ikke tillatt på Skar og vil kreve ny godkjenning.

- For oss er det jo vesentlig å se hele Maridalen under ett. Det er totalbelastningen som er det vesentlige, sier seksjonsleder i etaten, Nils Saltveit til NRK.

Vannverket bygger nytt renseanlegg for Maridalsvannet. Anlegget koster over 700 millioner kroner og står ferdig neste år. Men det er ikke noe klarsignal for å øke forurensningen til Oslos drikkevann.

- Situasjonen er faktisk slik at Oslos drikkevann ikke er godkjent, fordi vi ikke har god nok rensing. Det vi får med Oset renseanlegg er en oppfyllelse av forskriftens krav - det er ikke mer enn det, sier Sandaas til NRK.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse