Frykter ny gjengkrig etter Ullevål-skudd

Mannen som ble skutt på Nedre Ulelvål natt til torsdag, ble truffet midt i hjertet. Her er etterforskere på stedet natt til torsdag.

Politiet frykter at en ny gjengkrig er under oppseiling i Oslo etter at en mann ble skutt på Nedre Ullevål natt til torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.10.2008 kl 08:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL: Politiet opplyste på en pressekonferanse torsdag at offeret var blitt skutt rett i hjertet, noe som tyder på at gjerningsmannen skjøt for å drepe. Det var et under at den 20 år gamle mannen overlevde.

LES OGSÅ: Barnehageansatt: - Forferdelig

Kan være en sammenheng

Fredag skriver Dagsavisen at politiet mener det kan være en sammenheng mellom denne episoden, og episoden hvor en mann ble skutt i magen på Furuset for ti dager siden, i det som var et oppgjør mellom ungdom tilknyttet et gjengmiljø på Grønland og ungdom med tilknytning til Furuset.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt bekrefter overfor Dagsavisen at politiet vurderer en mulig sammenheng mellom de to skyteepisodene.

Et klart drapsforsøk

– Vi vet ikke om det er resultat av gjengoppgjør, og har foreløpig ikke funnet noe klart motiv. Det vi vet er at skuddet som traff 20-åringen, var avfyrt på en måte som gjør dette til et klart drapsforsøk. Og sett i lys av den siste tidens hendelser er det naturlig for oss å kartlegge disse og se om skytingen er en del av en eskalerende konflikt mellom ulike miljøer i Oslo, sier Rohde til avisen.

Torsdag kveld var ingen pågrepet for skuddene på Ullevål.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse