ANNONSE
Annonse

Frykter siste konsert hvis «skolesekken» tømmes

Strykeorkestre frykter kutt kan frata skoleelever muligheten til å prøve fiolin, cello og andre instrumenter.

Det er foreslått budsjettkutt i «Den kulturelle skolesekken». Bydelens strykeorkestre frykter at kutt kan frata skoleelever muligheten til å prøve fiolin, cello og andre instrumenter.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2013 kl 17:10

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Eventuelle kutt i «Den kulturelle skolesekken» skal behandles i torsdagens bydelsutvalgsmøte (BU) i Nordre Aker, sammen med behandling av resten av budsjettforslaget til Nordre Aker for 2014.

Siden 1999 år har «Den kulturelle skolesekken» gitt skolebarn sjansen til å bli kjent med forskjellige instrumenter - både stryke- og blåseinstrumenter - i skoletiden i regi av Oslo musikk- og kulturskole.

- Bydelen vil nå kutte tilbudet for å spare penger. Denne uken var det avslutningskonsert etter «Den kulturelle skolesekken» på Kringsjå skole. Det kan ha vært den siste konserten av den typen i bydel Nordre Aker.

- Den kulturelle skolesekken har vært viktig for rekrutteringen til bydelens strykeorkestre, og har vært med på å gi Nordre Aker et stort orkestermiljø. Et slikt kutt vil svekke orkestrene og dermed gjøre det vanskeligere for oss å drive videre, sier styreleder Kjetil B. Alstadheim i Kjelsås skoles strykeorkester, i en pressemelding til avisen.

Strykeorkesteret har flere enn 30 medlemmer. Også Grefsen skoles strykeorkester og Disen strings, som er tilknyttet Disen skole, forteller i pressemeldingen at «Den kulturelle skolesekken» har vært viktig for rekrutteringen. 

Øker rekruttering

- Vi har en stor pågang av barn som vil begynne å spille fiolin eller cello hver høst etter å ha deltatt på «Den kulturelle skolesekken», sier styreleder Kathrine Stene-Johansen i Disen Strings.

Styreleder i Grefsen Skoles Strykeorkester, Lise Hammergren, er bekymret.

- «Den kulturelle skolesekken» har uten tvil motivert mange barn til å begynne å spille.  Vi har i år et rekordstort antall barn som spiller i orkester på Grefsen skole - mye takket være at interessen ble vekket gjennom et tidlig møte med instrumentet i skoletiden, sier hun i pressemeldingen.

- «Den kulturelle skolesekken» er avgjørende for å vekke den første interessen for å spille musikk hos mange barn og det er viktig at den utføres av gode musikkpedagoger slik som Oslo musikk- og kulturskole har bidratt til i bydelen vår, sier Stene-Johansen.

- Disen Strings har nå over 50 elever og flere andreklassinger er rekruttert via den kulturelle skolesekken.De færreste barn har slike instrumenter hjemme. Det er lettere å vekke interessen for å musikk og lysten på å lære et instrument når de får et godt pedagogisk tilbud om å prøve dem. Det har «Den kulturelle skolesekken» gjort, sier Alstadheim i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Korsvoll skole 50 år: - Nesten som 17. mai!

Vil omdisponere penger

Flere av lokalpolitikerne har reagert på det foreslåtte kuttet, og blant annet vil SV foreslå omdisponering av budsjettpengene for neste år. SV foreslår å fjerne to sykehjemsplasser fra budsjettforslaget, og i stedet blant annet sikre 260.000 kroner til opprettholdelse av ovennevnte tilbud fra «Den kulturelle skolesekken».

- Uansett uhørt å eventuelt fjerne et slikt tilbud midt i skoleåret, skriver Hanne Lyssand (SV) i en mail til avisen.

 

LES OGSÅ:

- Se(e) me(e)g

Skolebarn lærte joik av Mikkel Gaup

50 pepperkakehus under samme tak

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse