Full brannutrykning til Kjelsås skole - tre netter på rad

Fire utrykninger i løpet av få dager

 

På få dager har det vært fire brannutrykninger til Kjelsås skole natterstid. Men brenner gjør det ikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2014 kl 11:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: I løpet av få dager, 24. mai, og tre netter på rad nå, natt til lørdag, søndag og mandag, har det vært full brannutrykning til Kjelsås skole. Avisen har vært i kontakt med naboer til skolen, som begynner å bli noe lei av å bli vekket veldig sent, eller kanskje snarere veldig tidlig av brannalarmen på skolen. Alarmen går i tillegg alltid til samme tid.

- Alle disse fire utrykningene har vært til samme tid, kun med en halvtimes forskjell, fra rundt klokken 4.30. Men brann har det ikke vært på skolen, snarere er det antageligvis noe feil i trykkfallet i sprinkelanlegget, og som gjør at brannalarmen utløses, kan vaktkommandør Ronny Skaug i Brann- og redningsetaten fortelle.

Les også: Nesten 150 brannutrykninger på grunn av matlaging

Ikke på bekostning av andre hendelser

- Heldigvis har ikke utrykningene gått på bekostning av svekket beredsskap, med tanke på eventuelle andre brannutrykninger til andre steder, sier Skaug.

Driftssjef ved Kjelsås skole, Roger Hågensen, kan fortelle at han nå tror saken blir løst.

Reparasjon

- Det er nok feil ved trykket i sprinkelanlegget, og det kommer folk senere i dag (journ. anm. mandag) som skal fikse dette. Så da håper vi på at brannalarmen ikke igjen blir utløst grunn av dette, sier Hågensen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse