ANNONSE
Annonse

Motocrosstjernen Kenneth Gundersen:

Full gass mot VM-tittel

GASS: Norges eneste motocrossstjerne gir jernet og satser på VM-tittel.

Det koster å sveve 55 meter med en fart på 100 km/t - 20 meter oppe i lufta. Det vet Kenneth Gundersen (27) alt om.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2009 kl 09:40

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SPEAKER.NO: - Jeg er helt død etter en VM-helg. Da bruker jeg tre døgn på å få alt ut av kroppen, sier motocrosstjernen om det å stå på sykkelen i et finaleheat i 40 minutter med 20 innlagte hopp, en toppfart på 140 km/t og 175-195 i puls.

- Én time på sykkelen er som seks-syv timer på ski. Jeg har gått Vasaloppet-distansen på ski, men jeg ble mer utmattet etter en verdenscuphelg.

Inspireres av eneren - vil vinne VM-tittelen

Les også: Endelig tilbake i VM-sirkuset

Ødela kneet

Norges eneste motocrosstjerne ødela kneet under en VM-runde i Tyskland i 2004. Smertene og påkjenningen etter åtte inngrep har ikke helt sluppet taket ennå.

Gundersen håper på samme effekt som legenden Stefan Everts. Belgieren Everts var ute i tre år med samme skade som Gundersen, men kom tilbake og vant sju VM-titler på rad.

- Skal man prestere på topp i dette gamet, må kroppen fungere hundre prosent. Det nytter ikke å pleie skader i ukedagene og kjøre verdenscup i helgene, sier Gundersen, glad for å ha kommet seg gjennom det verste skademarerittet.

Sjekk Kenneth Gundersens meritter her!

Oppmuntret av Kjetil André

Oppmuntret av andre idrettskjendiser, blant dem Kjetil André Aamodt, Kari Traa, Lance Armstrong og Muhammad Ali, har han bitt tenna sammen og gått løs på opptreningen med ærgjerrighet og en sterk vilje.

- Jeg har lest boka til Aamodt, «Den neste er den beste», fire ganger. Minst. Bøkene til Armstrong har jeg også pløyet gjennom. Det krever så mye å komme tilbake etter å ha vært på bunnen - uansett idrett, sier Gundersen.

- Men nå gir jeg full gass igjen.

Les hele saken på Speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse