Full rulle, men trenger cash

- I så dårlig stand, at det kan være farlig for oss å kjøre der!

sykkel: Også med sykkel på rampen - her Sander Berg (13) fra Kjelsås. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Skatebordrampen ved Engebråten trenger definitivt en opprusting, og kanskje kommer det cash?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2012 kl 19:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

høyt: Høyt svever de - og moro er det - her Daniel Larsen (13) fra Disen. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

cash: Skateanlegget trenger penger til oppussing, er gutta helt enige om, fra venstre Sander Berg (13) Kjelsås, bak Stian Sukkestad (13 Kjelsås, Lars August Lieng (13) Kjelsås og Daniel Larsen (13) Disen. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

ollie: Aksel Korneliussen (14) fra Kjelsås, med en "Ollie" til ære for fotografen. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Det ruller og hoppes på skatebordrampen ved Engebråten ungdomsskole, også med sykkel. At gutta har det gøy, er det ingen tvil om. At rampeanlegget trenger en opprusting, er det heller ingen tvil om.

- Flere steder er det i så dårlig stand, at det kan være farlig for oss å kjøre der. I tillegg hadde det vært topp med et tak over anlegget, også med tanke på snø. Etter måkebilen blir det alltid liggende mye grus og sand på plassen her. Det er ikke få timer vi må stå å koste, før vi i det hele tatt kan bruke anlegget, er gutta enige om - alle elever ved Engebråten ungdomsskole.

SE FLERE BILDER HER

Søker cash

Og nå har elevrådet ved Engebråten tatt affære, og søkt bydelen om tilskudd til oppussing av skateboardrampen ved skolen.

- Skateboardrampen brukes av både skolens elever, såvel som andre barn og ungdom i nærmiljøet etter skoletid. Som følge av manglende økonomiske midler til vedlikehold, bærer rampen preg av å være slitt og i dårlig stand, skriver Fride Valen - kontaktlærer for elevrådet - i en mail til avisen.

- Ved å pusse opp skateboradrampen tror vi at den vil brukes av enda flere enn i dag, og at skateboardrampen vil være et positivt innslag i skolegården, både aktivitetsmessig og sosialt. Det vil også komme nærmiljøet til gode da barn og unge i området rundt kan benytte seg av rampen utenfor skoletid, ifølge Valen.

SE FLERE BILDER HER

Innstiller på cash

Og kanskje kommer det snart penger til utbedring av skateområdet, for Nordre Aker bydel opplyser at bydelsutvalgets kultur- og oppvekstkomité innstiller til bydelsutvalget om å gi ihvertfall kr 50.000,- i tilskudd til opprusting av skateområdet.

Det er Undervisningsbygg som eier tomten hvor skateanlegget er.

Skal sjekke opp måkingen

- Det er helt i orden for oss at anlegget eventuelt blir fikset opp - bare positivt. Men hvis det skal bygges tak over anlegget, må jo det byggemeldes. Når det gjelder snømåkingen, så skal vi sørge for at den ivaretas på en skikkelig måte. At det blir liggende igjen mye grus og sand som følge av måkingen, skal vi også ta opp med de ansvarlige, sier Marit Thorsen, kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg Oslo KF.

Hun legger til at når skateanlegget brukes etter skoletid, så må brukerne eller bydelen ta ansvaret for driftingen av anlegget, hva gjelder vedlikehold og ikke minst ivaretagelse av krav til sikkerheten.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse