Full seier til Skeid

Skeid fikk alle sine ønsker oppfylt i bystyret i kveld.

Bystyret vedtok i kveld at Skeid får flytte matchbanen til grusbanen på Voldsløkka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.10.2008 kl 20:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
RÅDHUSET: - Dette er en gledens dag, sa Ola Elvestuen (V), da bystyret i kveld ga Venstre medhold i samtlige punkter for utvikling av Voldsløkka.

Kveldens vedtakk var en så kalt arealplan, der disponeringen av idrettsparken på Voldsløkka ble avgjort.

Breddeidrett vs. toppidrett

Vedtaket for Voldsløkka har latt vente på seg. Gjennom tre år har arealplanen vært til behandling i bystyret, og kveldens vedtak er derfor intet mindre enn historisk. Men det kom ikke uten debatt.

Byrårdspartiene og Rødt mente man svikter breddeidretten ved å gå for Venstres forslag, som ga fullt medhold til Skeid. KrF, som ga full støtte til Venstres forslag poengterte at Skeid er en del av breddeidretten.

- Den som venter på noe godt, venter sjelden forgjeves, poengterte Rina Mariann Hansen (Ap) fra talerstolen, og fikk støtte av blant annet Guro Fjellanger (V).

- Venstre er glad for at denne saken endelig er kommet, og dere skal vite at det har hvertfall ikke stått på oss, sa hun.

Motstand

Som ventet kom imidlertid motstanden fra høyrekanten under kveldens bystyremøte. Høyres Øystein Sundelin oppfordret til å lytte på massene.

- Lytt til de lokale, lytt til breddeidretten og gå for alternativ A, sa han, men ble raskt parert av Tone Tellevik Dahl (Ap).

- Sundelin sa at vi burde høre på de store brukergruppene, men hvem er de store brukergruppene? Jo det er beboerne og bydelen. Bydelsutvalget har to ganger gått inn for alternativ C, og det har også Oslo idrettskrets og Skeid. De store brukergruppene ønsker alternativ C, så lytt til de lokale og de som driver breddeidrett, sa han.

Da vedtaket skulle falle etter nesten tre kvarters debatt var det imidlertid klart at ingen av forslagene fikk flertall, og dermed ble det sekundær stemmegivning. H, Ap, SV og KrF støttet dermed Venstres forslag, som gir Skeid mulighet til å bygge sin etterlengtede matchbane på Voldsløkka.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse