Full sprik i villamarkedet

 

Forrige uke kom meldingen om at David-Andersens gamle villa på Ullern gikk 5 millioner under takst. Dagen etter ble en villa på Vinderen solgt 30 prosent over takst. Forvirret?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2008 kl 16:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Denne villaen på Vinderen gikk mer enn to millioner over takst. Foto: Sem og Johnsen Eiendomsmegling

OSLO VEST: I midten av forrige uke gikk endomsmegler Tom Johnsens enebolig i Holmenveien på Vindere 30 prosent over takst. Vinnerbudet endte på 10 millioner, selv om taksten bare var på 7,85.

– Mer selektivt

Eiendomsmegler Tom Johnsen hos Sem & Johnsen Eiendomsmegling kan godt forstå at det er lett å bli forvirret av villamarkedet for tiden. Men skal vi tro Johnsen, er det allikevel et mønster i villahandelen på Oslo vest.

– Situasjonen er at markedet er mer selektivt enn det har vært noen gang tidligere. Det betyr at de ekstra fine objektene går mye høyere enn før, mens de litt mindre interessante faller helt utenfor. Dette får store utslag i forhold til prisene på de forskjellige objektene, sier Johnsen til Akersposten.

"Hvit villa på Vinderen"

Bynære områder med god tilgang til marka er nå spesielt populære, for eksempel Slemdal, Vinderen, Heggeli og Frøen, i tillegg til Nordberg og Grefsen i Nordre Aker. Nærhet til fasiliteter som skoler, kommunikasjonsmidler og idrettsklubber er også viktig, og det er innenfor prisklassen 7 til 10 millioner, hvor det finnes flest kjøpere for tiden.

– "Hvit villa på Vinderen" er det absolutt mest etterspurte for tiden, sier Johnsen.

"Sjampanje-megler" Petter A. Poppe bekrefter etterspørselen etter eneboliger i prisklassen 7-10 millioner, selv om han mener grunnen til at villaen i Holmenveien gikk så mye over takst, var at den var undertaksert.

– Det er et betydelig underskudd på eneboliger i prisklassen mellom 7 og 10 millioner, spesielt i områder som Vinderen og Slemdal, sier han.

Beliggenhet, beliggenhet

Johnsen sier at de virkelig dyre eiendommene, som David-Andersen-villaen på Ullern, konkurrerer om et smalere kjøpersegment, og derfor må ha ekstra sterke kvaliteter, som sjarm, sjel eller god beliggenhet.

– Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Dette er mer aktuelt enn noen gang, sier Johnsen.

Han fremhever at kjøpekraften i Oslo aldri har vært større, og dette gjør at kravene er hevet.

– De som er på boligjakt, bor ofte veldig flott allerede, de er bare på jakt etter noe enda finere, sier han.

Opp i mai

Mandag la Norges Eiendomsmeglerforbund frem boligprisstatistikken for mai. Den viser at selv om boligprisene gikk ned 0,6 prosent i mai, har det vært en prisøkning på 0,8 prosent på eneboliger siden april.

Poppe sa i forkant av offentliggjøringen at selv om de regnet med en prisnedgang i boligstatistikken, er markedet for villaer i Oslo vest fortsatt bra.

– Disse nisjene er relativt godt beskyttet, sa Poppe.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse