Funnet på gata i Portugal

Fra sulten, eierløs gatehund til lykkelig hund langs Akerselva

DOP: Dogs of Portugal har mange hunder som venter på nytt hjem , Zulu og Ganesha var heldige som kom til Norge og til Laila (til venstre) og Sonja. FOTO: Kristin Tufte Haga

Zulu ble funnet på gata i Portugal, svært underernært og eierløs. Nå lever han et lykkelig hundeliv på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2013 kl 07:37

KJELSÅS: I dag er det er ingenting som tyder på at Zulu (6) engang levde på gata i Portugal, eierløs, husløs og sikkert ofte veldig sulten også. For da Zulu ble funnet på gata, sammen med en annen «hundekompis», var de begge svært underernærte.

Begge hundene ble tatt med til hundesenteret Cantinho da Milu (Milu's Hjørne), utenfor Lisboa, og som er en del av organisasjonen Dogs of Portugal. Hundekompisen klarte ikke senteret å redde, men Zulu klarte seg.

- En liten raring med stutte bein som var så snill at han var plassert sammen med en gjeng med hvalper, forteller Sonja Langeland, og som tok med seg den morsomme og søte lille hunden til Norge.

Dogs of Portugal

Man blir både trist og glad av å lese historien om Cantinho da Milu og organisasjonen Dogs of Portugal. Trist fordi historien forteller om alle de som gir totalt blaffen i hundene sine. Men glad over at noen faktisk bryr seg om disse forlatte og ofte vanskjøttede sjelene, og som kanskje får et nytt liv hos snille og hundeglade mennesker. Som Zulu. Og også som Ganseha. (3.5)

- Ganesha fant jeg på nettsiden til Dogs of Portugal. Hun har antakeligvis hatt et hjem frem til hun var ca. halvt år, da ble hun dumpet på gata. Her levde hun en kort stund, før hun fikk sin første løpetid. Dette resulterte selvfølgelig i et kull hvalper, og disse ble det funnet hjem til etterhvert. Ganesha ble imidlertid værende igjen på gata, forteller Sonja.

Les også: Savnet katt ble solgt på finn.no

Men i nabolaget bodde det imidlertid «ei godhjerta, ung jente».

- Hun syntes synd på denne hunden, og en morgen bråbestemte hun seg for å ta Ganesha i bilen og kjøre til senteret Cantinho da Milu. På senteret ble hun i 5-6 mnd, før jeg fant henne.

- Ganesha var litt skeptisk da hun kom til Norge, rundt ett og et halvt år gammel. Heldigvis hadde hun tillit til meg, og hun fotfulgte meg fra dag én. Det har vært fantastisk å følge utviklingen hennes og se at hun sakte men sikkert har kommet ut av skallet. I dag elsker hun å hilse på alle mennesker, og er en tillitsfull og trygg hund, forteller Sonja.

Falt for Zulu

Sonja kommer opprinnelig fra Kjelsås, men i dag bor både eier og Ganesha på Krøderen.

Da Sonja dro tilbake til Portugal igjen, for å besøke Cantinho da Milu sammen med den norske representanten for Dogs of Portugal, Aina Madsø, fikk Sonja se Zulu.

- Jeg falt pladask for den lille, nydelige og rare hunden med de korte bena. Men Zulu hadde jo ennå ikke fått noe hjem. Derfor ble det bestemt at han skulle være i fosterhjem hos meg frem til han fant en eier. Og det viste seg at hun var ikke langt unna, ler Sonja.

For i dag er det søsteren Laila Langeland, og som bor på Kjelsås, som eier Zulu.

- Jeg skulle bare besøke Sonja en periode, på Krøderen. Men etter at jeg kom tilbake til Kjelsås, så klarte jeg ikke å få den nydelige, lille svarte hunden ut av hodet. Jeg hadde jo tidligere vært hundeeier, og så ble det jo til at jeg ringte Sonja og sa at: Ja, jeg kan gjerne overta Zulu, forteller Laila.

Og den avgjørelsen angrer hun i hvert fall ikke på i dag.

Les også: Katten Elvis skutt med luftgevær

- En god følelse!

- En fantastisk lettvint, glad og hyggelig hund. Vi koser oss veldig sammen, og går ofte turer her langs Akerselva, forteller Laila.

- Mange hunder over hele verden trenger et hjem hos snille mennesker, og man klarer jo ikke å redde alle. Men det gir en god følelse at ihvertfall disse to er reddet fra et usikkert gateliv i Portugal, og i stedet gitt de et lykkelig hundeliv i Norge, er de to søstrene enige om.

Kostnadene ved å adpotere en hund fra Dogs of Portugal, er flyreisen, samt de nødvendige vaksinene som kreves for å ta med hund inn i Norge. På hjemmesiden til Dogs of Portugal kan man se alle hundene som trenger et nytt hjem, og lese mer om organisasjonen, og om hvordan man kan adpotere en hund derfra.

Les også: Bortkommen hund i sikkerhet

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon