ANNONSE
Annonse

Fy Fabian, hvor er benken?

Fabian Stang på samtalebenken i 2015. Nå er den ikke der lenger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

– Jeg hadde tenkt å klage på fargen på benken, jeg som er en blå politiker, fleipet Fabian Stang da han avduket den røde samtalebenken på Myrerjordet i fjor. Nå er ordførerkjedet overtatt av en rød politiker, men benken er borte!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2016 kl 18:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Myrerjordet er oppgradert med treningsapparater, sandbaner og bocciabane i sommer.

Da seniorer fra hele Oslo møttes til tidenes største rullatorløp på jordet i september, rullet de forbi den røde samtalebenken, som ble satt ut av Røde Kors høsten 2015.

Én av nesten 400 benker

Fabian i samtale med en kvinne på benken i 2015. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den var én av 397 røde samtalebenker i forbindelse med Røde Kors' 150-årsjubileum i fjor. Der skulle folk kunne møtes over en god samtale.

– I de gamle lokalsamfunnene hadde man møteplasser uten at man trengte å lage en benk for å se hverandre. Men jeg tror at det i vårt hektiske byliv er fint med sånne steder hvor vi kan stoppe opp og lytte til hverandre, og hvor vi kan snakke om det som kanskje er vanskelig, sa Stang i fjor.

Men midt i oktober er altså den røde benken borte. Tilbake står en rekke nye, fastmonterte benker langs den nye trimbanen som går rundt hele Myrerjordet. Men ikke den røde fra Røde Kors.

Oktober 2016. Samtalebenken er i «vinteropplag». Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Hva har skjedd, leder for Nordre Aker Røde Kors, Anne-Britt Nilsen?

– Benken er i «vinteropplag». Nå står den i vrimleområdet ved Deichmanske bibliotek på Nydalen videregående skole. Der er den i bruk både av biblioteksbesøkende og skoleelver. Der sto den forsåvidt i fjor vinter også. Vi spurte om de ville ha den der gjennom vinteren, og de syntes det var flott, sier Nilsen.

Hun legger til at Nordre Aker Røde Kors arrangerer språkkafé annenhver torsdag på biblioteket.

Tilbake til påske

Til våren skal samtalebenken få et nytt malingsstrøk, før den plasseres ute på Myrerjordet igjen rundt påsketider.

– Benken er litt lite robust til å stå ute, dekket av snø. Da er det bedre at andre kan få glede av den, sier Røde Kors-lederen.

– Har du inntrykk av benken er det møtestedet den var tenkt å bli?

– Ja, jeg bor i Kurveien og går forbi nesten daglig. Da Røde Kors hadde en tilstelning for rundt 50 av bebooerne i omsorgsboligene på Myrer forrige uke, spurte jeg hvor mange som hadde satt seg ned og tatt en prat på benken. Over 40 stykker rakte opp hånden, sier Nilsen.

Fabian om å ikke ha en mor

Flere barnehager var med på avdukingen, og fikk filosofert litt over det å ha noen å prate med . Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da Fabian Stang avduket benken i fjor hadde han en samtale med barnehagebarna, og de eldre som hadde møtt fram til arrangementet. Og nettopp det å ha noen å snakke med ble tema for samtalen. Vi gjengir her:

– Hender det at dere er litt triste og leie av og til? spurte ordføreren barna.

– Er det godt å snakke med noen da? Hvem er det dere gjerne snakker med når noe er leit? spurte ordføreren og strakte mikrofonen mot publikum.

– Mamma, svarte en av juniorene, og ordføreren måtte si seg enig i at mammaer ofte er et godt valg.

– Men for oss som har blitt litt eldre, la Stang til, og nikket mot seniorene, er det jo sånn at vi kanskje ikke har mammaene våre her lenger. Og for oss som ikke har mammaer lenger kan det også være fint å ha noen å snakke med.

Her kan du lese mer og se bilder fra da Stang avduket benken i fjor.

I 2017 feirer Nordre Aker Røde Kors 25 år. Det vil ikke bli forbigått i stillhet, lover Anne-Britt Nilsen.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse