Fyll og vond lukt irriterer nordmenn på reise

Passasjerer som drikker for mye alkohol er det klart største irritasjonsmomentet blant nordmenn på reise, fulgt av passasjerer med dårlig ånde eller kroppslukt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2008 kl 12:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Forretningsreisende og ungdom er de gruppene som oftest irriterer sine medpassasjerer. Dette er blant funnene i Flytogets undersøkelse av nordmenns reisekultur.

- Litt over halvparten av befolkningen i Norge opplever at vi er hensynsfulle når vi er ute og reiser. Alt tyder på at vi som reisende kan gjøre mye for å hjelpe hverandre til en bedre reise, sier kommunikasjonssjef i Flytoget Lena A. Nesteby.

1000 nordmenn har deltatt i spørreundersøkelsen som er gjennomført av Norstat i juni 2008. Undersøkelsen er en del av Flytogets sommerkampanje for en bedre reisekultur.

Hele 89 prosent av befolkningen oppgir at de selv er hensynsfulle på reise, men bare 55 prosent av befolkningen mener nordmenn flest er flinke til å ta hensyn.

- Folk friskmelder seg selv, men vi reagerer i stor grad på hverandre. Det tyder på at vi bør være mer oppmerksomme på hva vi selv reagerer på, og at vi bør ha større oppmerksomhet rundt skikk og bruk på reise, kommenterer Lena Nesteby.

Tidligere kartlegginger viser at før er det kjent at reisende verdsetter transportmidler som tilbyr pålitelighet, hurtighet og friksjonsfrihet. Flytoget har utvidet sin research til situasjoner der medpassasjerene påvirker trivselen eller bidrar til friksjon/hindringer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse