Ga bort alle gavene

Asbjørn Borgemoen og Ragnhild Hals satt pris på innsatsen og takket de fem ettertrykkelig.

Fem godhjertede 12-åringer bestemte seg for å droppe gavene da de skulle feire bursdag. Istedet samlet de inn penger til Rikshospitalets klovner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2008 kl 16:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

I tillegg til klovnene Beate Kræsj Pling og Ruth-Reidun Ra-ta-ta, kom også Rasmus på Riksen (foran) på besøk.

Se bildet større

Kristin, Hannah, Nicoline, Gunnar og Teddy ga 11. 900 kroner til barneavdelingen ved Rikshospitalet. Her med sykehusklovnene Ruth-Reidun Ra-ta-ta og Beate Kræsj Pling. Foto: Ida Schmidt Nygaard

GAUSTAD: Da Kristin, Hannah, Nicoline, Gunnar og Teddy fra Smestad fylte 12 år tidligere i år bestemte de seg for å feire på en helt spesiell og uselvisk måte.

Trenger det mer

De arrangerte en stor bursdagsfest på Jeppekjelleren og oppfordret de nærmere 60 gjestene til å gi penger, ikke gaver. Men pengene var ikke til de fem bursdagsbarna. Da festen var over hadde de samlet inn nesten 12 000 kroner til barneavdelingen på Rikshospitalet, nærmere bestemt til klovnene på avdelingen.

– Det var egentlig jentenes idé, smiler Teddy.

– Vi ville feire bursdag sammen og vi så at det ble veldig mange gjester. Da kom vi på at vi kunne ønske oss penger som vi kunne gi til noen som trenger det mer enn oss, sier Kristin.

Jentene hadde lest om klovnene på Rikshospitalet i avisen. Ved barneavdelingen er det ansatt to klovner hvis oppgave er å gjøre sykehushverdagen litt enklere for de innlagte barna. De er på sykehuset hver tirsdag og onsdag.

– Klovnene går rundt i sykehuset og besøker barna. Mange som ligger her venter på behandling og operasjoner og gruer seg i forkant. Da kommer klovnene innom og slår av en prat og prøver å hjelpe slik at det ikke blir så skummelt, forklarer barnesykepleier og leder for Barneprogrammet ved Rikshospitalet, Ragnhild Hals.

Hun er takknemlig for innsatsen til 12-åringene.

– Det er veldig viktig at det skjer litt andre ting her på sykehuset, positive ting. Vi er avhengig av å samle inn penger og å få gaver for å ha råd til disse klovnene.

– Helt genialt!

En annen som tok turen innom barneavdelingen for å hilse på de fem gavmilde ungdommene, var selveste "sjefen over alle sjefer" Asgeir Borgemoen.

– Jeg synes det er helt genialt! Tenk å bruke bursdagen sin for å samle inn gaver til andre. Nei, dette synes jeg er stas, sier Asgeir.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse