Gamle AutoPASS-brikker skiftes ut

Slitne brikker: Auto-PASS-brikker til bomringen må byttes ut, denne gangen gjelder det brikker som er fra 2001 eller tidligere. Foto: Karl Ivan Froestad Nes

I løpet av våren skal rundt 600.000 AutoPASS-brikker over hele landet byttes ut fordi batteriet i brikken er i ferd med å bli oppbrukt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: De første som skiftes er brikker fra bomringen i Oslo - Fjellinjen AS. Det er bare brikker som ble sendt ut i 2000 og 2001 som skal byttes. Alle som skal bytte brikke får tilsendt ny pr post. Rundt 330.000 med brikker fra bomringen i Oslo skal bytte brikke.

– Vi oppfordrer alle til å bytte brikken straks de får den, sier Geir Kvalheim, prosjektleder for brikkeskiftet i Statens vegvesen.

– Vi vil også minne brukere som har flere brikker, om å passe på at de setter riktig brikke i riktig bil. Brikkenummer og registreringsnummer på bilen er koblet sammen. Posen med brikken er merket med begge nummer, sier han.

Sjekk reg.nummer

AutoPASS-brukere som har byttet bil og som har glemt å varsle Fjellinjen AS om dette, kan oppleve å få brikke merket med den gamle bilens registreringsnummer. Da må de ta kontakt med Fjellinjen for å endre nummer. Dette kan de gjøre på www.fjellinjen.no.

Ved de første passeringene med ny brikke kan bilisten få gult lys. Dette betyr at den nye brikken er aktivert, og den gamle brikken strykes fra sentralsystemet. For å unngå mulighet for misbruk, vent med å kaste den gamle brikken til den nye er aktivert.

Brukere som har skaffet seg AutoPASS-brikke etter 2001, skal ikke bytte brikke nå. Disse brikkene byttes ut etter hvert som batteriene brukes opp. Bilisten vil da få gult lys ved passering og må kontakte bompengeselskapet sitt for å få ny brikke. Levetid på batteriene er 5-7 år.

Miljøavfall

Gamle brikker skal håndteres som miljøavfall.

– Vi ber alle om å ta ansvar og ikke kaste dem i vanlig søppel, sier Kvalheim. Det er betalt miljøavgift på dem, slik at de kan leveres alle steder hvor det tas imot elektronisk avfall.

I den gamle brikken ligger kvitteringen for de siste 100 passeringene bilisten har foretatt, men brikken kan ikke spores tilbake til eier så snart den er slettet fra sentralsystemet.

Kostnadene for bytte av brikken er ca. 130 millioner kroner.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse