Går for åpenhet

Drivandes dame: Leder av Frivillighetssentralen Grefsen/Kjelsås inviterer alle i bydel Nordre Aker til turmarsj søndag kl. 13.00.Foto: Tone Berild Kristiansen

"Verdensdagen for psykisk helse" markeres med to turmarsjer i bydel Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: - Legg søndagsturen med utgangspunkt i Langsetløkka, søndag 15. oktober! Oppfordrer Kjersti Vasli, daglig leder i Kjelsås/Grefsen Frivillighetssentral.

Forebyggende

Hele bydelen er invitert til en to kilometers turmarsj, med start kl. 13.00.

- Alle har en psykisk helse å ta godt vare på. Det å gjøre noe hyggelig sammen er godt forebyggende arbeid for å beholde vår mentale helse, sier Vasli.

Frivillighetssentralen tok i sin tid initiativ til en nettverksgruppe bestående av Civitan, Maridalen Rotary Club, Lions Grefsen/Kjelsås, Nordre Aker Røde Kors, Kjelsås Idrettslag, KFUK-speideren, Grefsen kirke og IPU-gruppen. Denne nettverksgruppen står som arrangør på søndag.

- Garderobefossilene vil spille under starten og Orienteringsgruppa til Kjelsås Idrettslag har laget en spennende turmarsj, hvor de nevnte organisasjonene vil lage et opplegg på hver sin post underveis. Barna får turmerke, og løypa er tilrettelagt for både barnevogner og rullestoler, informerer Vasli.

Helseministeren går

Helseminister Sylvia Brustad leder an morgendagens turmarsj "Gå for åpenhet" rundt Sognsvann.

Dette er femte gang Aktiv på dagtid / Oslo Idrettskrets arrangerer turmarsjen rundt Sognsvann som et ledd i markeringen av Verdensdagen for psykisk helse.

Aktiv på dagtid gir et tilbud om fysisk aktivitet til alle mellom 18 og 65 år bosatt i Oslo som er i en trygdesituasjon; registrerte arbeidssøkende, sykmeldte, under attføring/rehabilitering, sosialklienter, uføre- og andre trygdede.

Prosjektet bruker idrett som metode overfor grupper som faller utenfor og som har vansker med å fylle tilværelsen med innhold og mening.

Arrangementet finner sted fredag 13. oktober kl 11.00 ved bommen nedenfor Sognsvann stasjon. I år er det helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad som leder an i marsjen rundt Sognsvann. Løypa er cirka 3,5 km og er lett fremkommelig. Ingen påmelding.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse