Går Gustav i drømmebarnehagen?

Mamma Liz Nordby og Gustav er strålende fornøyde med SiO-barnehagen på Kringsjå. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Lørdagsåpent og kveldsåpent. Er barnet sykt, kan du enten ta med barnet i barnehagen, eller kan kanskje en av de ansatte komme hjem til deg og passe barnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2016 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Lenge til aprilsnarr, og det er faktisk helt sant. Studentbarnehagene til SiO (Studentiskipnaden i Oslo og Akershus) er definitivt ikke som alle andre barnehager.

Sosialt for små og store

– I tillegg til alle ekstragodene, er det et veldig hyggelig, også «internasjonalt», miljø for sønnen min her i barnehagen Skogly på Kringsjå. Og veldig hyggelig og sosialt for foreldrene. Ikke bare på foreldremøtene, men flere av oss treffes utenom barnehagen også. Vi er jo alle studenter, så vi har mye å prate om, forteller mamma Liz Nordby.

Skogly er en av tre barnehager i SiOs Team Kringsjå. Skogly har rundt 50 barn.

Sønnen Gustav (5) har gått i studentbarnehagen siden toårsalderen – mamma Liz er lærerstudent. Hun og Gustav bor også på Kringsjå.

Ikke lenge til Gustav skal begynne på skolen, rett ved, på Kringsjå barneskole til høsten. Han forteller at han har det veldig fint i barnehagen, også med mye god mat.

– Men jeg gleder meg til å begynne på skolen, mest til å leke med mange nye venner.

LES OGSÅ: Hurra for mamma!

Praksis

Mamma Liz forteller videre om SiO-barnehagen:

– Vi har jo ikke benyttet oss av alle ekstratilbudene i barnehagen. Men det hjalp veldig å kunne komme en halvtime før barnehagens ordinære åpningstid, klokken 07.00 og levere Gustav, i den perioden jeg hadde praksisplass på skole utenfor sentrum. Barnehagen holder også åpent til 18.00 på kvelden, ved behov som eksempelsvis praksisplass. Altså en time lenger en ordinær åpningstid, forteller Liz.

LES OGSÅ: En reise fra steinalderen til Storo

Se bildet større

Mange frynsegoder for de som går i en av SiOs mange barnehager, som denne på Kringsjå. FOTO: STEIN BJØRGE

– Ikke noe problem

Regine Gulliksen, pedagogisk leder i Skogly, har jobbet i barnehagen i 13 år, og stortrives. Hun forteller at det ikke er noe problem å strekke seg litt lenger.

– Ikke noe problem å få ansatte til å jobbe på de ekstraordinære tidene. Nå har vi satt opp oversikt over lørdagene utover våren, som er tiljengelige hvis noen for eksempel trenger ekstra tid til å lese til eksamen. Det har aldri blitt for mange som har meldt seg på, så dette pleier å gå veldig fint, forteller lederen.

Hun tilføyer at som regel samles de åpne lørdagene i en av barnehagene ved Blindern. Og legger også til at hvis man på grunn av studiene ser seg nødt til å levere sykt barn i barnehagen, så blir eventuelt barnet skjermet, i forhold til de andre barna.

Eksamensgaranti

Pressemelding fra SiO forteller også følgende.

– Studentbarnehagene har dessuten eksamensgaranti: Dersom barnet er sykt på eksamensdagen, kommer barnehagepersonale som kjenner barnet, hjem til deg.

Barn fra 8 måneder

SiO studentbarnehager gir også et spesielt tilrettelagt tilbud om barnehage fra barnets åttende måned, fordi mange utdanninger starter bare hver høst.

– Dette er et tilbud som mange spør mye om, fordi barna er så små. SiO Barnehagene har erfaring med dette gjennom mange tiår og mange er svært fornøyde med tilbudet. Dersom man føder i januar, har man barnehageplassen klar fra semesterstart, ifølge samme pressemelding.

Full pedagogdekning

Videre står det at de 11 SiO-barnehagene i Oslo og Akershus har full pedagogdekning, og at det i alle barnehagene serveres et gratis varmt måltid.

SiO barnehager er lokalisert nær lærestedene, to på Blindern (UiO), tre på Kringsjå studentby, to på Bislett (HiOA), en på Frogner og tre på Sogn.

Siden 1952

Siden 1952 har SiO drevet barnehage for studenter.

– Behovene har riktignok endret seg siden professorfruene passet studinenes barn, men da som nå, er det samfunnsoppgaven til studentsamskipnaden å sikre foreldre muligheten til å fullføre studiene, ifølge SiO.

Her kan du lese mer om studentbarnehagene.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse