ANNONSE
Annonse

Går i fakkeltog for ungdomsklubben

Ungdommene fra Ullevål gikk i fakkeltog til BU-møtet i Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Torsdag kveld er et fakkeltog med Ullevål-ungdom på vei til bydelsutvalgets budsjettmøte i Nydalen. De er ikke beroliget, og ønsker en garanti for at fritidstilbudet på Abelloftet består i 2017.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.12.2016 kl 20:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN/ULLEVÅL: 50-60 ungdommer samlet seg ved Nydalen t-banestasjon tiligere i ettermiddag, og har sammen gått i fakkeltog til bydelsadministrasjonen i Nydalsveien 21.

– Abelloftet er Magnus (journ. anm. Ormåsen) og King. Flere av oss har kjent Magnus siden AKS (journ. anm. skolefritidsordningen). Det blir ikke samme Abelloftet uten at de to er med, sier to av jentene i fakkeltoget.

Bydelsutvalget skal i møtet torsdag kveld vedta budsjettet for bydelen i 2017.

OPPDATERT: Slik endte behandlingen: Bydelsutvalget flytter på nesten en halv million kroner

Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Stort engasjement

I 2017 bortfaller et årlig tilskudd fra Bufdir på omlag 450.000 kroner til driften av lavterkseltilbudet mandager og torsdager på Abelloftet. I tillegg overtar bydelen driften etter at også den treårige avtalen med den private aktøren Iclub går ut ved nyttår.

Ungdommene i styret ved ungdomsklubben er redd tilbudet blir dårligere som en følge av dette, og tirsdag skrev Nordre Aker Budstikke om at de mobiliserte til kveldens møte.

Onsdag beklaget avdelingssjef for Oppvekst i Nordre Aker, Trine Køhncke Urholt, at formuleringen i budsjettforlaget hadde skapt uro.

Trine K. Urholt. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hun fortalte til Nordre Aker Budstikke at etter en omrokkering på ressurser, vil bydelen tvert imot styrke tilbudet på Abelloftet, blant annet ved å øke bemanningen fra to til tre personer til neste år. Les hva hun sa her.

Etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til har ungdom og foreldre med tilknytning til Abelloftet sendt hundrevis av e-poster til lokalpolitikerne i løpet av uken, for å melde sin bekymring.

Fortsatt bekymret

For på Abelloftet er de ikke beroliget over oppvekstsjefens orientering i Nordre Aker Budstikke.

– Vår oppfatning er at dette bærer preg av en misforståelse, og at det har vært dårlig kommunikasjon mellom bydelen og oss som driver. Hadde vi blitt tatt med på råd tidligere i prosessen kunne vi ha oppklart misforståelsene, sier Magnus Ormåsen, som er en av to som står bak Iclub.

Magnus Ormåsen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Veldig mange har sterk tilknytning til plassen, og tilbudet på Abelloftet er skreddersydd til lokalmiljøet. Ungdommene har vært med å forme det helt siden starten, sier Ormåsen, og forteller at det er en frykt for at de som skal overta ikke er godt nok kjent med hvordan tilbudet drives.

– Er det slik at dere i Iclub egentlig vil drive dette tilbudet videre selv?

– Det har aldri vært et krav fra oss at Iclub skal drive dette. Da vi foreslo Abelloftet som kulturhus i 2013, var det bydelen som ønsket et anbud fra private aktører. Vi ønsket i utgangspunktet å drive tilbudet som ansatte, og i kommunal regi, sier Ormåsen.

Overta drift fra private

– Det er tydelige signaler fra byrådet om at vi i mindre grad skal bruke private leverandører. I tillegg ser vi at vi kan få bedre kvalitet når lavterskeltilbudet på Abelloftet blir en del av det helhetlige tilbudet til enhetene Kultur og Forebyggende barne- og ungdomstiltak, sa Urholt i Bydel Nordre Aker, onsdag.

Ormåsen mener det er beklagelig at det at de er en privat aktør brukes mot dem.

– Det burde vært belyst tidligere, slik at vi kunne jobbet sammen med bydelen om en god overgang. Vår bekymring forblir den samme. Det fremkommer ikke hvordan det skal skaffes økonomisk inndekning til å fortsette satsingen, bare at det skal omrokkeres ressurser, sier Ormåsen.

Ungdommene gikk gjennom BU-salen før møtet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Han legger til at han er helt sikker på at man gjennom et godt samarbeid, og kommunikasjon, vil finne gode løsninger for videre drift av ungdomsklubben.

Her kan du lese hele saken med oppvekstsjef Trine Køhncke Urholt: – Bydelen har lagt stor vekt på å unngå å svekke ressurser som per i dag jobber i direkte kontakt med barn og unge innenfor Forebyggende enhet. Forebyggende enhet ønsker imidlertid å benytte deler av en miljøterapeutstilling som i dag ikke er besatt, inn i åpningstiden i lavterskeltilbudet på Abelloftet én kveld i uka.

Vil fremme forslag om tilleggsbevilgning

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med BU-leder Per H. Christiansen (H), som mener saken har kommet ut av proporsjoner. Han sier både han og bydelsutvalget er innstilt på å få til en god løsning for den videre driften av Abelloftet.

Representantene fra Abelstyret ble igjen i BU-møtet. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Også SVs BU-representant Heidi Rømming forteller om stor mailpågang fra brukerne av Abelloftet. Flere av partiene vil i budsjettmøtet foreslå å flytte 400.000 kroner til forbyggende barne- og ungdomsarbeid og Kulturenheten.

– Men det er ikke opp til politikerne å bestemme hvem som skal jobbe der. Det er administrasjonens ansvar, og vi har tillit til at de finner den beste løsningen med de midler de har til rådighet, sier Rømming.

OPPDATERT: Slik endte behandlingen: Bydelsutvalget flytter på nesten en halv million kroner

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse