Går inn i julen uten jobb

Arbeidsledigheten i Oslo har steget i 2009. Selv om Nav venter en utflating i 2010, vil likevel antallet ledige gå opp, spår etaten. Illustrasjonsfoto

575 personer i Nordre Aker er nå helt uten arbeid. Selv om ledigheten er økende sammenliknet med i fjor, er andelen i bydelen vår nest lavest i Oslo. For 2010 ser det mørkere ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO/NORDRE AKER: Nye tall fra Nav viser at 12.134 personer må la juleroen senke seg med en viss usikkerhet. Det er nemlig så mange som er registrert helt ledige hos Nav i Oslo. Dette er 4215 flere personer enn i desember i fjor – en økning på 53 prosent. 3,7 prosent av Oslos arbeidsstyrke er nå helt arbeidsledig.

Sesongjusterte tall viser at antallet helt ledige har økt med 571 personer eller fem prosent de tre siste månedene.

– 3763 personer var registrert som ordinære tiltaksdeltakere i desember, en økning på 1648 personer (78 prosent) sammenliknet med samme tid i fjor. Cirka 2000 av disse deltar på opplæring, mens resten enten er i arbeidspraksis, i jobb med lønnstilskudd eller andre tiltak. Økt tiltaksnivå har bidratt til å moderere ledighetsveksten i høst, sier fylkesdirektør i Nav Oslo, Tom Daniel Ø. Sunde, i en pressemelding.

Nordre Aker fortsatt lavt

I vår bydel er også ledigheten økende. 575 personer i Nordre Aker er går inn i julehøytiden som helt arbeidsledige, registrert hos Nav. Dette er 54 prosent flere enn i desember i fjor, og utgjør nå 2,5 prosent av den totale arbeidsstyrken i bydelen.

Sammenliknet med resten av byen er ikke andelen i Nordre Aker høy. Lavest ledighet i Oslo har fortsatt nabobydelene i vest, Vestre Aker og Ullern, med 2,4 prosent ledighet (av den totale arbeidsstyrken) hver.

Høyest ledighet har Grünerløkka og Gamle Oslo, med 5,8 prosent, og henholdsvis 1482 og 1271 personer. Også bydelene i Groruddalen har høy ledighet, med over fem prosent av arbeidsstyrken.

Bydelen med sterkest ledighetsvekst i desember er Bydel Nordstrand. Her har antallet helt arbeidsledige økt med 78 prosent sammenliknet med samme tid i fjor. Bydel Nordstrand har likevel en lav ledighetsrate på 2,6 prosent av arbeidsstyrken.

Sammenliknet med november, er det nå 36 flere arbeidsledige i Nordre Aker, mens det er færre ledige enn i oktober, da tallet var 594.

Kraftig vekst i 2009

I 2009 var det i alt 35.836 ulike personer som meldte seg som arbeidsledige hos Nav i Oslo. Dette er en økning på 10 479 personer eller 41 prosent sammenliknet med 2008. Arbeidsledigheten i Oslo var i snitt 3,5 prosent av arbeidsstyrken eller 11.650 personer i 2009.

– Arbeidsledigheten i Oslo vil fortsette å flate ut inn i 2010. Til neste år forventer vi at i snitt 3,9 prosent av Oslos arbeidsstyrke vil være helt arbeidsledige. Gjennomsnittsledigheten antas å stige med 1510 helt ledige fra 11.650 i 2009 til 13.160 i 2010, sier fylkesdirektør Sunde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon