Går manngard etter Fido i kveld

Flatcoated retriever savnet i to uker fra sitt hjem i Holmenkollåsen

LETEAKSJON: Fido har nå vært savnet i mer enn to uker fra hjemmet i Holmenkollåsen. I kveld er det leteaksjon ved Sognsvann.

Etter at Fido (6) antakelig er observert en rekke steder ved Sognsvann søndag, samles mer enn 20 mennesker til leteaksjon ved Sognsvann klokken 18 mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2012 kl 12:43

SOGNSVANN/OSLO VEST: Nå er det mer enn to uker siden Fido, en flatcoated retriever, forsvant fra sitt hjem i Måltrostveien i Holmenkollåsen. Eierne har lett til tider nesten døgnet rundt, hengt opp lapper og snakket med en rekke turgåere i flere områder.

Mangeobservasjoner

Blant annet har de lett rundt Grindbakken skole, på Voksen, rundt Frognerseteren og altså ved Sognsvann, der flere mener å ha sett Fido i løpet av forrige uke og på søndag.

Felles for observasjonene er at de har sett en flatcoated retriever som virker forvirret og menneskesky. Noen mener også at han nå ser avmagret ut.

Nitro-gruppen, som har spesialisert seg på å hjelpe til med å finne bortkomne hunder, har engasjert seg i saken, og på deres hjemmesider kan du se et kart over hvor Fido kan ha blitt sett de siste to ukene.

Bli gjerne med på leting

I kveld, mandag klokken 18, samler de en hel gjeng som skal ut og lete etter Fido. Utgangspunktet er ved kiosken ved Sognsvann, som er et av stedene Fido er observert.

Ønsker du en tur i skogen i kveld, og vil kombinere det med noe nyttig, er det bare å melde seg på leteaksjonen.

Gunnar Nystul i Nitro-gruppen leder letingen i kveld, og han mener det er stor grunn til å tro at Fido er der ute et sted.

- Vi tror han holder til et sted ved Sognsvann. Utfordringen blir å få han med seg hvis vi finner ham. Han kan ha blitt veldig folkesky nå, sier Nystul.

Han mener uansett at det er viktig å få inn flere observasjoner av ham, og han mener det er stor mulighet for å få ham hjem til familien sin igjen.

- Hvor lenge kan han klare seg. Tror du han får i seg mat?

- Ja, de finner alltid litt mat. Blant annet spiser de røtter, sier Nystul, som forteller om hunder som har vært borte i et halvt år, men likevel kommet helskinnet hjem.

Nystul sier at alle som kan tenke seg å være med og lete etter Fido mandag kveld, er hjertelig velkomne.

LES OGSÅ: Fido (6) virrer rundt uten å finne hjem

Her kan du lese mer om letingen etter Fido og melde deg på til leteaksjonen klokken 18 mandag kveld ved Sognsvann.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...