Går manngard etter Fido i kveld

Flatcoated retriever savnet i to uker fra sitt hjem i Holmenkollåsen

LETEAKSJON: Fido har nå vært savnet i mer enn to uker fra hjemmet i Holmenkollåsen. I kveld er det leteaksjon ved Sognsvann.

Etter at Fido (6) antakelig er observert en rekke steder ved Sognsvann søndag, samles mer enn 20 mennesker til leteaksjon ved Sognsvann klokken 18 mandag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2012 kl 12:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN/OSLO VEST: Nå er det mer enn to uker siden Fido, en flatcoated retriever, forsvant fra sitt hjem i Måltrostveien i Holmenkollåsen. Eierne har lett til tider nesten døgnet rundt, hengt opp lapper og snakket med en rekke turgåere i flere områder.

Mangeobservasjoner

Blant annet har de lett rundt Grindbakken skole, på Voksen, rundt Frognerseteren og altså ved Sognsvann, der flere mener å ha sett Fido i løpet av forrige uke og på søndag.

Felles for observasjonene er at de har sett en flatcoated retriever som virker forvirret og menneskesky. Noen mener også at han nå ser avmagret ut.

Nitro-gruppen, som har spesialisert seg på å hjelpe til med å finne bortkomne hunder, har engasjert seg i saken, og på deres hjemmesider kan du se et kart over hvor Fido kan ha blitt sett de siste to ukene.

Bli gjerne med på leting

I kveld, mandag klokken 18, samler de en hel gjeng som skal ut og lete etter Fido. Utgangspunktet er ved kiosken ved Sognsvann, som er et av stedene Fido er observert.

Ønsker du en tur i skogen i kveld, og vil kombinere det med noe nyttig, er det bare å melde seg på leteaksjonen.

Gunnar Nystul i Nitro-gruppen leder letingen i kveld, og han mener det er stor grunn til å tro at Fido er der ute et sted.

- Vi tror han holder til et sted ved Sognsvann. Utfordringen blir å få han med seg hvis vi finner ham. Han kan ha blitt veldig folkesky nå, sier Nystul.

Han mener uansett at det er viktig å få inn flere observasjoner av ham, og han mener det er stor mulighet for å få ham hjem til familien sin igjen.

- Hvor lenge kan han klare seg. Tror du han får i seg mat?

- Ja, de finner alltid litt mat. Blant annet spiser de røtter, sier Nystul, som forteller om hunder som har vært borte i et halvt år, men likevel kommet helskinnet hjem.

Nystul sier at alle som kan tenke seg å være med og lete etter Fido mandag kveld, er hjertelig velkomne.

LES OGSÅ: Fido (6) virrer rundt uten å finne hjem

Her kan du lese mer om letingen etter Fido og melde deg på til leteaksjonen klokken 18 mandag kveld ved Sognsvann.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse