ANNONSE
Annonse

Gårdsbarnehagen med eget svømmebasseng

Nyrehabiliterte Bergtunet barnehage ble åpnet med byråd, byrådsleder, direktører, men ikke minst også med barnehageansatte og barna. – Dere er heldige som får gå i en av de største og fineste barnehagene i Oslo, sa blant annet byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2017 kl 11:24

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BERG: Småsurt og regn klarte ikke å legge demper på åpningen - ute i nye Bergtunet barnehage.

Eller gårdsbarnehagen - for Bergtunet er en del av Berg gård, også med blant annet Berg Gård barnehage på samme område, og snart nye omsorgsboliger som nærmeste nabo.

Bergtunet er en kommunal barnehage, og har plass til rundt 180 barn. Ikke minst ligger også vakre Bergskogen rett ut av barnehagedøren.

Veldig fornøyde med barnehagen, Klara og mamma Katja, førstnevnte nå skoleelev ved Berg skole, men tidligere gikk hun i barnehagen. Nå går lillebror Ola der. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mye plass

Katja Eggen med datteren Klara, hadde tatt turen også for å se på lillebror Ola, som skulle ønske velkommen til skuespill. Og ventet spent inne før den formelle åpningen.

– Det blir moro å se han. Og så har det blitt fint her, synes Klara, som nå er tredjeklassing ved Berg skole, men som også tidligere gikk i Bergtunet.

Velkommen - av David og Ola (i brunt). Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mamma Katja er også fornøyd med barnehagen.

– Det har blitt veldig flott her nå, men det var veldig bra her da Klara gikk her, mye plass, sier hun.

SE VIDEO FRA ÅPNINGEN:

Fra feiringen av nye Bergtunet barnehage på Berg gård 28. februar 2017.

– Heldige

Leder for Nordre Aker-barnehagene, Hege Cecilie Eikseth ønsket velkommen.

Så tok byrådsleder Raymond Johansen mikrofonen. Han kunne fortelle at det er ikke færre enn 50 år siden han gikk i barnehage.

– Dere er heldige som får gå i en av de største og fineste barnehagene i Oslo og i Nordre Aker. I tillegg er det jo, jeg drister meg til å si det, en svømmehall rett her nede, sa også byrådslederen, og viste til det lille bassenget som er i samme bygg.

Bassenget er på rundt 3 x 8 meter, og i tillegg til Bergtunet, kan også de eldste barna fra barnehagene i området benytte bassenget.

Foreløpig uten vann, men etter det Nordre Aker Budstikke har kjennskap til, så skal bassenget åpnes i april.

Flott underholdning av små og store i Bergtunet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Mye å lære i barnehagen

– Det er i barnehagen dere skal være nysjerrige, gjøre mange ting for første gang, lære å sette ord på følelser, lære første bokstaver, være venn og få venner, lære forskjell på rett og galt og formes som mennesker, være trygge og barnehagen skal lære dere om respekt og toleranse - gi dere sosial kompetanse, sa også byrådslederen.

Før han gratulerte bydelen, og takket alle som har bidratt til at Bergtunet nå står frem i ny drakt.

Skal samarbeide

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen roste også alle som har vært med på å få barnehagen opp på nytt, også byggherre Omsorgsbygg. Og viste til at Bergtunet er en av flere barnehager og andre institusjoner på tidligere Berg Gård.

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen var på plass og takket blant annet Pål Kjær i barnehageprosjektet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Alt dette henger sammen, og her skal vi tenke hva og hvem som kan gjøre ting sammen - samarbeide, sa også Henriksen, og touchet også innom bassenget vegg i vegg.

– Jeg synes vi skal innføre et ny pedagogikk her i dag - aquapedagogikk!

Så var det klart for flott underholdning av flest små og noen store fra både Bergtunet og Berg Gård barnehage - se video i saken.

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse