Gi dem juling

Gi dem juling

 

Gi trøblete kjøttstykker juling, og vips! er de klar for en fest.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.04.2008 kl 09:00

Wienerschnitzelen markerte seg første gang på 1700-tallets luksusbord. Siden har den blitt fast inventar i enhver tysktalende veikro.

Retten blir i dag definert som en skive kalv panert i mel, egg og brødrasp; kjøttstykket bankes for å gjøre det litt flatere og for å sprenge kjøttstrukturen, slik at den aldri oppfattes seig. Det sies at i adelens glansdager ble noe av brødraspet byttet ut med gullspon. En av verdens største kjeder av kokkeskoler heter Cordon Bleu. Denne eliteskolen har igjen gitt navn til ukens klassiker, som er en klassisk schnitzel fylt med ost og skinke.

#Av Tom-Victor Gausdal

Annonse
Se bildet større

MAT: Ti år på kokkelandslaget. Medeier av kokkekollektivet Flavours. Aktuell med kokeboken" Mat og drikke". Sølvvinner i Bocuse d´or. Vinner av Global chef Nord- Europa 2007.

Se bildet større

KLASSISK FRANSK: Bank deg en schnitzel.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!