– Gi meg en stripe med grus!

Superglatt nedover mot Nydalen og oppover mot Kjelsås - langs Akerselva. Her ved undergangen fra Engebråten Ungdomsskole og til elva. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Eller er det kanskje skøyter som er best egnet langs Akerselvas bredder nå?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2017 kl 07:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Fra Nydalen til Kjelsås langs Akerselva advares det herved mot å ferdes. Det er såpeglatt - holke store deler av strekningen, mandag ettermiddag.

Innfartsåre

En strekning som også må være en av byens store innfartsårer, uten utslipp. Sunn transport til og fra skoler og jobb av gående og syklende, og ikke minst joggere og andre trimmere.

En strekning som er høyt elsket av mange, ikke minst bør også nevnes kampen om å få beholde grusen langs elva, da kommunen foreslo å asfaltere strekningen.

Glatt i flere dager

Nordre Aker Budstikke har vært mye på denne strekningen siste uka. Og det har vært veldig glatt i flere dager.

Hva skjer egentlig Bymiljøetaten? Dere pleier jo å være skikkelig på alerten. Men dette er ikke bra nok, og selvsagt ikke trygt.

Eventuelt bør det kanskje settes opp skilt: Her er det veldig glatt! Gå rundt, ta bussen?

Tok av tidligere

Etter å ha kjempet oss opp fra Nydalen til undergangen ved Engebråten skole denne mandagen, så anså vi det som lurest å ta inn til høyre, og videre opp asfalten forbi bebyggelsen. I stedet for å fortsette turveien langs elva helt opp til Kjelsås.

Ingen av oss hadde lyst på verken brekte bein eller armer, eller verre ting.

En liten gutt kom med sin mor ved undergangen, han løp gjennom undergangen, og skled så lang han var. Men han tålte det vel, det så det i hvertfall ut til.

Så herved advarer vi: Inntil kommunen har strødd, ta en annen vei. Det er kjempeglatt på deler av strekningen og turveien mellom Nydalen og Kjelsås, langs elva.

Skal vi være flinke å bruke beina og sykkel til trening og jobb, så legg til rette for det.

I det minste, gi meg og alle andre storforbrukere av strekningen i hvert fall en liten stripe med grus!

Bymiljøetaten svarer

Etter at Nordre Aker Budstikke skrev om saken mandag, så skal det ha blitt strødd opp og ned fra Nydalen og Kjelsås, ifølge Bymiljøetaten tirsdag formiddag.

– Gangveien blir strødd, men utfordringen her er at den ikke har fast dekke. Vi får dermed ikke brøytet vekk all sørpe/løs snø og det blir liggende igjen en snøsåle. På dagtid smelter den litt opp og på natta fryser den til igjen, og da er strøgrusen vekk, forklarer pressekontakt Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

Som fortsetter.

– Oppdager man områder som er glatte eller dårlig brøytet oppfordrer vi til å legge det inn i vår meldingstjeneste BYMelding, enten via app eller på nett - www.bymelding.no. Da går det beskjed rett til vår entreprenør, som får tatt tak i det.  

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse