Refleksjon: Gi oss rosa kvalitet!

Canon Powershot E1, nei takk.

Hvorfor blir vi jenter avspist med tøysekameraer?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Panasonic Lumix G1, ja takk!

Se bildet større

Journalist i Tek.no og Akam.no

Se bildet større

FOR EGEN REGNING: Spar oss for rosa tøysekameraer.

AKAM.NO: I anledning kvinnedagen har Akam.no et kvinnelig hjertesukk. Som fotofil innehaver av to fordeler og med en hang til pene og fargerike ting, har jeg et dilemma når jeg står i fotobutikken.

Se for deg hyllene til en velfylt fotobutikk. Vi tar først turen bort til kompaktkameraene. Ved første øyekast ser dette svært lovende ut. Kameraene foran deg fremstår som en ren godtehylle av farger og pen design.

La oss så kikke nærmere på hva det er vi tilbys. Pen innpakning, absolutt. Myke linjer, farger som matcher leppestiften. Hva mer kan vi ønske oss?

Vel, hva med bildekvalitet som står i stil? Uten unntak er de pene, fargerike kameraene milevis fra flaggskipene til produsentene. For ikke å snakke om hvis vi tar for oss de spesifikke kvinnekameraene, som for eksempel Canon Powershot E1. Disse er jo strengt tatt bare hakket over barnemodellene.

Hva prøver produsentene egentlig å si oss? At vi jenter knipser like vilkårlig som den yngste generasjonen? At vi ikke ser så nøye på hvordan bildene faktisk blir? For når alt kommer til alt, om noen år kasseres kameraet og bildene er alt du har igjen. Da er det ganske trist om de ikke er av så god kvalitet som de faktisk kunne vært.

Hva er problemet, sier du? Kan vi ikke nøye oss med de trauste, men gode kompaktkameraene, det må jo ikke være rosa? Nei, rosa farge forbedrer ikke kameraets egenskaper nevneverdig.

Det gjør heller ikke grønt eller blomstermønster. Det er ikke poenget. Vi vil ha kameraer som både appellerer til oss jenter, samtidig som de gir oss topp bildekvalitet! Da ville det ikke spilt noen rolle om enkelte hunkjønn kjøpte kameraet kun for utseendes skyld, hun ville ikke sittet igjen med svarteper i fotoalbumet.

Og hvis vi går bort fra kompaktkameraene så ser jeg personlig ingen grunn til at speilrefleks- og ultrazoom-kameraer må være sorte. Panasonic må nevnes som hederlig unntak her, med sitt Fourthirds G1 som leveres i både blått og rødt i tillegg til standardsort.

Gi meg en rød Olympus E-620, da har jeg et jentehåndvennlig kamera som tilfredsstiller min fotofile legning samtidig som det matcher den røde kamerabaggen min. Det er ikke så store krav, er det?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse