- Gi oss sikker skolevei

Foran f.v.: Maria (9), Jonas (6), Ingrid (9), Henriette (9). I midten: Bjørg (9) og Martin (9). Bak: Tobias (13), Birger (9). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skolebarna i Maridalsveien på Tåsen vegrer seg for å krysse veien. Nå ber de politikerne om å få en trygg fotgjengerovergang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2009 kl 16:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
TÅSEN: Dag Backer bor på østsiden av Maridalsveien. Hans tre barn i skolealder og flere nabobarn må daglig krysse den trafikkerte veien når de skal til Tåsen skole, sitt nærmeste lekeområde, eller treffe venner på «Tåsen-siden» av veien.

LES OGSÅ: Nominér farligste veikryss i Nordre Aker!

Uoversiktlig strekning

- Veien er sterkt trafikkert, og det oppstår ofte farlige situasjoner sier Backer, og peker på begge de to øverste fotgjengerovergangene på veistykket.

- Fotgjengerne i gangfeltet nedenfor Tåsentunnel-lokket er ikke synlig for de bilistene som skal nedover Maridalsveien, fordi fotgjengerne skjules bak biler som venter på å komme ned på Ringveien, sier Backer.

Også neste krysningsmulighet, krysset Maridalsveien/Blåsbortveien, er uoversiktlig.

- Denne overgangen ligger rett etter en sving i Maridalsveien for biler sørfra, med dårlig sikt for biler som kommer ut Blåsbortveien vestfra, trafikk som kommer i stor hastighet ned Maridalsveien, og utkjøring fra Nydalen som ender i en bakke. Dette skaperen en veldig uoversiktlig situasjon, sier han.

Dårlig sikt

Brøytekanter og hekker reduserer sikten for fotgjengere og bilister i dette krysset. Biler på vei ut fra Blåsbortveien må langt ut i veien før de ser møtende biler.

- Mitt spørsmål er om vi snart kan få en lysregulert fotgjengerovergang i krysset Maridalsveien/Blåsbortveien. Eller er det aktuelt å gjøre veien til en «miljøgate» à la planen for Sognsveien, spør Backer, som har sendt forespørselen til både Samferdselsetaten og bydelsutvalget. Sistnevnte skal behandle saken i miljø-, plan- og samferdselskomiteen senere i måneden. Samferdselsetaten vil «foreta en trafikkteknisk vurdering av krysset».

Barna i Maridalsveien håper politikerne hører på dem.

- Når vi får lyskryss her..., sier Maria (9).

- Hvis vi får det, retter broren Martin (9).

- Ja, hvis vi får lyskryss! Så vil det bli mye lettere for vennene våre å besøke oss, og for oss å besøke dem... Nå er det skummelt å krysse veien alene, sier Maria.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse