- Gi oss sikker skolevei

Foran f.v.: Maria (9), Jonas (6), Ingrid (9), Henriette (9). I midten: Bjørg (9) og Martin (9). Bak: Tobias (13), Birger (9). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Skolebarna i Maridalsveien på Tåsen vegrer seg for å krysse veien. Nå ber de politikerne om å få en trygg fotgjengerovergang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2009 kl 16:36

TÅSEN: Dag Backer bor på østsiden av Maridalsveien. Hans tre barn i skolealder og flere nabobarn må daglig krysse den trafikkerte veien når de skal til Tåsen skole, sitt nærmeste lekeområde, eller treffe venner på «Tåsen-siden» av veien.

LES OGSÅ: Nominér farligste veikryss i Nordre Aker!

Uoversiktlig strekning

- Veien er sterkt trafikkert, og det oppstår ofte farlige situasjoner sier Backer, og peker på begge de to øverste fotgjengerovergangene på veistykket.

- Fotgjengerne i gangfeltet nedenfor Tåsentunnel-lokket er ikke synlig for de bilistene som skal nedover Maridalsveien, fordi fotgjengerne skjules bak biler som venter på å komme ned på Ringveien, sier Backer.

Også neste krysningsmulighet, krysset Maridalsveien/Blåsbortveien, er uoversiktlig.

- Denne overgangen ligger rett etter en sving i Maridalsveien for biler sørfra, med dårlig sikt for biler som kommer ut Blåsbortveien vestfra, trafikk som kommer i stor hastighet ned Maridalsveien, og utkjøring fra Nydalen som ender i en bakke. Dette skaperen en veldig uoversiktlig situasjon, sier han.

Dårlig sikt

Brøytekanter og hekker reduserer sikten for fotgjengere og bilister i dette krysset. Biler på vei ut fra Blåsbortveien må langt ut i veien før de ser møtende biler.

- Mitt spørsmål er om vi snart kan få en lysregulert fotgjengerovergang i krysset Maridalsveien/Blåsbortveien. Eller er det aktuelt å gjøre veien til en «miljøgate» à la planen for Sognsveien, spør Backer, som har sendt forespørselen til både Samferdselsetaten og bydelsutvalget. Sistnevnte skal behandle saken i miljø-, plan- og samferdselskomiteen senere i måneden. Samferdselsetaten vil «foreta en trafikkteknisk vurdering av krysset».

Barna i Maridalsveien håper politikerne hører på dem.

- Når vi får lyskryss her..., sier Maria (9).

- Hvis vi får det, retter broren Martin (9).

- Ja, hvis vi får lyskryss! Så vil det bli mye lettere for vennene våre å besøke oss, og for oss å besøke dem... Nå er det skummelt å krysse veien alene, sier Maria.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon