Gibson tok gull i OL-arena

TOK MED MEDALJE HJEM TIL OSLO: Kim Gibson (to gull), Henrik Johansen (sølv) og Alex Vu (bronse) FOTO: Foto: Oslo Wushuklubb

Oslo Wushuklubb på Mudo Torshov deltok denne helgen på London International Wushu Open. Og klubben hentet hjem flere medaljer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.06.2012 kl 10:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/LONDON: Selve arrangementet var i forbindelse med verdens største kampsportsmesse, SENI 2012. Og for deltakerne var det også ekstra spesielt at det hele ble avholdt på ExCel Arena som skal brukes under OL om få måneder.

Gode resultater

Wushu, eller Kung Fu som mange kaller det er Kinas nasjonalidrett som har blitt svært utbredt over hele verden og gjort kjent gjennom filmstjerner som Jackie Chan og Jet Li, samt filmer som Snikende tiger skjult drage og Harald Zwarts Karate Kid.

Les også: Historisk wushubragd

Oslo Wushuklubb konkurrerer i oppvisningsgrenen Taolu hvor man utfører kampteknikker og får en poengsum fra 1-10 basert på teknisk utførelse, innlevelse og vanskelighetsgrad (akrobatikk).

Oslo Wushuklubb stilte med sju deltakere, hvor tre av de tok med medaljer hjem til Oslo.

  • Alex Vu (19) fra Helsfyr i tok sin første internasjonale medalje utenfor Norge da han med poengsummen 7.6 tok bronse i klassen Changquan/sydlig håndform.
  • Henrik Johansen (17) fra Lørenskog vant sin første medalje i noe wushustevne da han tok sølv i juniorenes håndform med poengsummen 8.17.
  • Kim Gibson (25) fra Ullevål/Hovseter var tilbake der jeg startet å konkurrere internasjonalt og vant i år 2 gull i klassene Nanquan/sydlig håndform og tradisjonelle våpen med henholdsvis 8.85 og 8.5 poeng.

- Dette ble en fantastisk tur for oss og jeg håper dette har gitt en veldig inspirasjon til videre satsning for våre utøvere, sier Kim Gibson.

Les også: God vekst i wushu-miljøet

Sikter mot VM

Kim Gibson viser nok en gang at han er mer enn god nok til å konkurrere med utøvere fra land denne sporten er enda mer utbredt enn hva den er i Norge.

- Dette en bekreftelse på det harde arbeidet jeg har lagt ned og nå sikter jeg mot Tradisjonell Wushu VM i Kina til høsten. Men før den tid er det oppkjøringsstevner både i Washington DC, NM på hjemmebane i Oslo og Hong Kong International Wushu Championship, sier Kim Gibson.

Les også: Gibson tok gull

Og ambisjonene er skyhøye hos gullvinneren.

- Med nye sponsorer i ryggen satser jeg hardt i år og målet er en topp-plassering i Kina, sier Kim Gibson.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse