Gikk over til popmusikk etter backpacking-tur

FOTO: Foto: Trine Solberg

Jenny Augusta hadde spilt klassisk musikk siden hun var åtte. Etter en backpacking-tur endret referansene seg og nå er hun aktuell med sin første pop-plate.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2013 kl 13:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

HUK: Plata "Cor" ble gitt ut nå i våres og Jenny har produsert og spilt inn alt selv i sitt hjemmestudio.

- Jeg er veldig fornøyd med den selv, spesielt i forhold til all jobben med produsering. Sangene har lette tekster og plata er ment for at man skal bli i bedre humør. forteller Jenny Augusta.

På "Cor" kan du blant annet høre de to Bandwagon-aktuelle låtene "Femme Fatale" og "Guilty".

HØR OG STEM PÅ "FEMME FATALE" OG "GUILTY" I BANDWAGON HER

Startet med Grieg

Jenny Augusta er opprinnelig fra Nordland, men har bodd i Oslo de siste ti årene og bor nå på Majorstua.

Der har hun sitt eget hjemmestudio og produserer og spiller inn både for seg selv og andre.

Selv spiller hun nå countryinspirert pop med Dolly Parton, Kings of Convenience og Lisa Ekdal som referansepunkter. Men det hele startet startet med klassisk musikk.

- Det starta med at jeg spilte litt sånn sporadisk, og ville egentlig ikke, men etterhvert som jeg fikk det til ble det jo gøy, forteller Jenny.

Da hun gikk på musikklinja på videregående gikk det fortsatt mest i Grieg og Mozart, men etter skolen reiste hun og en venninne på backpacking-tur i Sør-Amerika.

- Der tok vi blant annet noen sambakurs og jeg ble jeg introdusert for helt annen musikk. Og når det snakkes et annet språk så lærer man også nye ord og uttrykk som kan være inspirerende.

Det var under turen til Sør-Amerika at referansepunktene begynte å endre seg og hun tok opp gitaren og begynte å synge mer selv.

Da hun kom hjem tok hun gitaren med seg på barhopping og fikk spille for gjestene, før hun hadde sin første skikkelige opptreden med bandet Jenny Be Good på Skuret. Bandet har også hatt flere opptrdener på NRK Supers barneprogram, Pling Plong.

LES OGSÅ: Snart plateklare

Produserer for unge band

Det var også da hun kom hjem fra Sør-Amerika at hun lærte seg studioteknikk og nå balanserer hun starten på sin egen karriere med det å produsere for andre, både i hjemmestudioet og på Fyrhuset Musikkverksted på Grorud.

- Jeg vil jo drive med musikk, og gjerne både produsere for andre og jobbe med min egen karriere, sier Jenny, som har mange lovord å komme med om de unge musikerne på Fyrhuset. 

Tekstene hennes handler om kjærlighet og folk rundt henne eller de er historier hun har funnet opp. Flere av dem er skrevet på Huk.

- Da jeg var her I fjor hørte jeg for eksempel en far som snakka med ungen sin om hvor mye rart det er under vann. Så skrev jeg en sang om det.

- Jeg kan føle meg litt stalker fordi jeg synes det er så interessant å høre etter hva andre snakker om.

Nå har Jenny Augusta begynt å skrive sanger på nordlandsk.

- Jeg føler jo en veldig tilknytning til Nordland og det å skrive på dialekt gjør at det blir veldig nære. Men det blir også litt mer nakent. Du gir litt mer av deg selv, sier hun.

LES OGSÅ: Måtte velge mellom musikk og teater

Vanskelig som ny

Også de norske sangene kommer Jenny til å produsere selv, men etter det har hun lyst til å komme seg i studio.

- Samtidig så vil jeg gjerne bli flinkere til å produsere. Konkurransen er jo stor og man må gjøre veldig mye på egen hånd i begynnelsen.

Det er mye jobb både med å lage plate og å være ny i musikkbransjen, men Jenny mener man kan få det til om man bare står på.

- Da jeg jobba med promotering for plata så hadde jeg ingen til å gjøre det for meg. Det å komme seg over den kneipa før man har et apparat, det er vanskelig så man må bare stå på. Det er mye jobb å få folk til å høre musikken i tillegg til å skulle lage den, mener hun. 

- Men om man leter nok så finner man et publikum.

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG MØT ARTISTENE HER

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse