Gir bort 100.000 kroner i kampen mot seksuelle overgrep

Overrekkelsen: Fra venstre administrerende direktør i Egmont, Espen Asheim, Anne Berit Fagernes, styreleder i LMSO, Stine Kühle-Hansen, leder Østlandet, og ytterste til høyre redaktør i Foreldre og Barn, Mari Midtstigen. FOTO: EGMONT

«Barn er aktive på sosiale medier. Det gjør nettet til en stor lekegrind for overgripere.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.12.2016 kl 15:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Egmontansatte gir 100.000 kroner for å bekjempe seksuelle overgrep mot barn. Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO) får julegaven på 100.000 kroner fra ansatte i Egmont Publishing.

Gaven går direkte til opplæring av barneskolelærere på Østlandet og i Bodø. Vinneren i år er organisasjonen LMSO, Landsforeningen mot seksuelle overgrep. Organisasjonen vil bruke pengene på et konkret undervisningsprosjekt om seksuelle overgrep for lærere i barneskolen i Oslo og Bodø som nå kan realiseres takket være gaven, står det i pressemeldingen fra Egmont.

HER ER LINK TIL OVERLEVERINGEN

46 kandidater

I november inviterte Egmont Publishing alle som ønsket internt og eksternt til å foreslå sin kandidat til årets store julegave fra de ansatte.

Det er fjerde gang Egmont Publishing deler ut ansattes gave, og tidligere mottakere har vært Sykehusbarn, Sykehusklovnene og Norsk Folkehjelps flyktningmottak for mindreårige.

Hele 46 kandidater ble i år foreslått av følgere på sosiale medier og internt.

– Å støtte et veldedig formål er i tråd med Egmonts sterke sosiale profil. Denne gaven er meningsfull for oss alle og flere burde gjøre det samme, sier kommunikasjonssjef Christina Dorthellinger.

Se bildet større

Kommunikasjonssjef i Egmont, Christina Dorthellinger FOTO: EGMONT

Kan gjennomføre prosjektet

LMSO skriver i pressemeldingen:

«Gaven fra Egmont setter oss i stand til å gjennomføre prosjektet i Oslo, på Østlandet og i Bodø. Å høre våre erfaringskonsulenter snakke om en barndom preget av overgrep og traumer, er et sterkt møte med en virkelighet som mange helst vil beskytte seg mot. Men dette er barnas ståsted, og deres hverdag.»

– Det må vi som voksne orke å ta innover oss og gjøre noe med, sier Anne Berit Fagernes, styreleder i LMSO.

LES OGSÅ: Nei, det er ikke "glade jul" for alle: Bydelsdirektøren anmelder jevnlig grove overgrep mot barn i Nordre Aker

Lekegrind

Barn er aktive på sosiale medier. Det gjør nettet til en stor lekegrind for overgripere, ifølge LMSO.

– Avsløringene i Dark room-saken bekrefter det vi allerede vet – at mennesker er i stand til å begå de mest groteske handlinger mot barn og spebarn. Både skole og hjem må ta ansvar og lære barna nettsikkerhet, sier styreleder i LMSO, Anne Berit Fagernes.

LMSO ønsker også en bevissthet på at overgrep mot barn er kjønnsnøytralt.

– Både gutter og jenter er utsatt, og overgriperne er både kvinner og menn. NRKs dokumentar om utsatte menn viser nettopp dette, og bidrar til viktig folkeopplysning – helt etter vårt hjerte.

– Forskning viser at traumatisering i barndommen trolig er vår tids største helseproblem. Kampen mot overgrep er rett og slett kampen for bedre folkehelse. Hvis vil legger fra oss tabuet, våger å være nysgjerrige og stiller spørsmål, skaffer vi oss viktig kunnskap. Da blir det vanskeligere å være overgriper, skriver LMSO i pressemeldingen.

Tidligere vinnere

2013: Sykehusbarn
2014: Sykehusklovnene
2015: Norsk Folkehjelp, Torshov Transittmottak for unge flyktninger som er i Norge alene
2016: LMSO

Egmont er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land.

LES OGSÅ: Omsorgen barna får påvirker utviklingen av hjernen. Nå kommer Barnehjernevernet

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse