Gir ikke opp kampen

– Berg gård er perfekt til dette, mener Inger H. Wesenberg (t.h.) og Ellen Rydningen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det er dårlig gjort hvis bruken av Berg gård allerede er bestemt, sier Ellen Rydningen og Inger H. Wesenberg, som er fast bestemt på å kjempe for omsorgsboliger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2008 kl 15:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BERG: Ullevål-kvinnene Inger H. Wesenberg (69) og Ellen Rydningen (85) er brennende engasjert for bydelens eldre, og for Berg gård. Derfor er de forferdet over at Bydel Nordre Aker allerede har en 5-15 avdelinger stor barnehage i "hovedbølet" på gården på sin liste over fremtidige barnehageprosjekter, slik det kom frem på forrige bydelsutvalgsmøte.

Frykter belastning

– Vi er ikke imot barnehager, men nå er behovet for barnehageplasser i bydelen nesten dekket. Men så er vi pålagt å opprette plasser til resten av byen også, i vår bydel, sier Wesenberg.

– På folkemøtet på Berg var det ingen som sa et ord om at det allerede er bestemt at det skal bli barnehage her, sier Rydningen.

– Er dette vedtatt bak alles rygg, spør Wesenberg, som lurer på hvor 2-300 barn skal leke.

– Bergskogen tåler ikke for mye belastning, det sa representanten fra Friluftsetaten klart fra om på folkemøtet, sier Wesenberg, som også bekymrer seg for hva en storbarnehage vil ha å si for trafikkbelastningen i området.

– En levende gård

Wesenberg og Rydningen er aktive på Ullevål seniorsenter, og kjemper på vegne av flere av de eldre i området. De ønsker seg en Berg gård som ikke bare brukes på dagtid, men hvor det kan være aktivitet også på kveldstid og i helgene.

– Det vi ha er et aktivitetstilbud for ungdom, for det mangler. Gjerne en ungdomsklubb. Og så vet vi at det kommer en eldrebølge. Eldrebefolkningen vokser over hele byen, og mest i Nordre Aker, derfor trenger vi et omsorgstilbud til denne delen av befolkningen, sier Rydningen.

Sammen med Wesenberg kikker hun gjennom de store vinduene på det 5-7000 kvadratmeter store, tomme hovedbølet på Berg.

– Se på det atriet, det hadde vært et flott sted for eldre å vandre rundt med gåstol. Dette er et vakkert område, og veldig synd at det har stått tomt så lenge, sier Wesenberg.

De to ser for seg et "Omsorg pluss"-tilbud, for eldre som er for syke til å bo alene, men som ikke trenger sykehjemsplass.

– En avdeling for unge med handicap hadde også vært flott. Unge mennesker skal ikke ligge på sykehjem, slik de må i dag, sier Rydningen.

Har en drøm

– Jeg vet ikke helt hvor vi har lokalpolitikerne. Jeg håper på støtte fra dem, men jeg skulle ønske at de gikk tydelig ut og sa hva de ønsker seg på Berg gård, sier Rydningen.

– Når avgjørelsene blir tatt så raskt, har vi hastverk med å få frem hva vi mener. Dette er så viktig at det er helt så jeg dirrer, sier Wesenberg, og legger til:

– Jeg har en drøm – noen ganger er man sanndrømt. Jeg er 70 år til neste år, 19. august – lett å huske, for det er samme dag som Mette-Marit. Da flagger vi på Berg for vedtak for ombygging av Berg Gård til omsorgsbolig!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse