Gir ikke opp Lettvintveien

Det er til tider trangt om plassen i Lettvintveien. Foto: Utlånt

Beboerne i Lettvintveien gir ikke opp veisaken. – Uforståelig at politiet ikke ser behovet får å endre veien tilbake til opprinnelig enveiskjøring!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2007 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

- Vil vil ha enveiskjøring, sier Lettvintveien-beboerne – med politiker-støtte fra Ivar Christiansen (Ap). Fra venstre: Beboer Rune Skoglund, politiker Ivar Christiansen (Ap), og beboerne Lars Giil, Monica Arntsen, Linn Helland og Berit Sarastuen. Foto: kristin Tufte Haga

Grefsen: I forbindelse med omregulering av Storokrysset på nitti-tallet, ble Lettvintveien mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien midlertidig åpnet for kjøring i begge retninger. Men midlertidig ble til mange år, og beboerne har flere ganger forsøkt å få politiet til å endre toveis-trafikken.

Trafikkfarlig- Vi kan ikke fatte at Politiet ikke ser behovet for at veien blir enveiskjørt igjen. Daglig opplever vi trafikkfarlige situasjoner og ikke minst kaos. Særlig i rushtiden er det nesten umulig for oss å kjøre trygt ut og inn i Lettvintveien fra der vi bor, sier noen av de nesten 100 beboerne i Lettvintveien, mellom Grefsenveien og Kjelsåsveien.

For smal

- Veien er altfor smal for kjøring i to retninger, og er eneste parkeringsmulighet for nærmiljøet, bortsett fra på de private eiendommene. Strekket er også busstrasé og rush-åre for de som kommer ned Grefsenveien, og som skal over til Sinsen-siden. Veien er i tillegg skolerute for ungene, og det er kun et smalt fortau på ene siden, forteller beboerne.

- I rushen må det være umulig for utrykningskjøretøyer å komme raskt frem på denne strekningen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse