– Gir masse energi!

Bjørg Mørck på besøk hos "Oslonissen" som bor på Myrer bo- og behandlingssenter. Foto: Kristin Tufte Haga.

Bjørg Mørck fra Grefsen har vært Røde Kors-besøker i fire år. – En vinn-vinn situasjon – jeg får masse tilbake, sier hun.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: – Dette var noe jeg hadde tenkt på lenge, men det tok lang tid før jeg «vervet» meg. Likevel, det kan absolutt anbefales å være i besøkstjenesten. Jeg gjør noe for andre. Men besøkene gjør mye for meg også og gir masse energi, sier Bjørg Mørck.

En dag i uken

Hun har fast ukebesøk på Myrer Bo- og servicesenter på Kjelsås.

– Jeg gleder meg til å komme hit hver tirsdag, og pleier å ta med meg sjokoladetrallen. Det kan jo være at noen av beboerne er fysen på noe godt, forteller Bjørg, og legger til at også yngre folk får besøk av Røde Kors-tjenesten.

Tid til en prat

Hun er en av rundt 80 frivillige besøkere i Røde Kors, og oppfordrer de som har litt ekstra tid og overskudd, til å verve seg.

– Det handler om sosialt samvær – å ha tid til å slå av en prat. Jeg har inntrykk av at beboerne setter pris på at jeg kommer. Det å bety noe for noen, er en fin følelse. Mange av oss blir jo gode venner også. Det er bra å kunne bruke litt tid på å konsentrere seg om noen andre enn seg selv! sier Bjørg, og legger til at alle besøker-interesserte deltar på forhåndskurs i regi av Røde Kors. Og besøkerne må også skrive under på taushetserklæring.

– Og som besøksvenn får man også muligheten til å delta gratis på en rekke andre lærerike og interessante kurs og temakvelder, i regi av Røde Kors, forteller Bjørg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse