- Gir oss mens leken er god

Gir seg på Grefsentorget

Nok: Etter 13 år er det nok, og ekteparet Mossin Lie gir seg på hjørnet av Grefsenveien/Lettvintveien, her fra det ryddede og rengjorte butikklokalet. FOTO: Kristin Tufte Haga

Ekteparet Anne Lise og Trygve Mossin Lie har «alltid» drevet butikk. Men mye tøffere konkurranse de siste årene gjøre at ekteparet nå i stedet blir pensjonister på heltid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.08.2013 kl 21:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: - Det er helt andre ting som gjelder nå! En ting er økende konkurranse, ikke minst med tanke på nye Storosenteret. En annen ting er at det holder ikke lenger å dra hjem fra jobb klokka fem på ettermiddagen, nå må man være mye mer på hugget. Så nå gir vi oss mens leken er god, sier Anne Lise og Trygve Mossin Lie.

Avisen møter det hyggelig ekteparet i de ryddige og rengjorte tomme lokalene til tidligere Grefsentorget, i krysset Grefsenveien/Lettvintveien.

- Mange hyggelige år

I 13 år har de kjørt fra bostedet i Langhus til Grefsen, for å selge frukt, grønnsaker, ost, nøtter og kaffe. Men det er enda lenger siden de startet opp sin første grønnsaksbutikk i Kirkeristen, faktisk helt siden 1963.

- Det har vært mange hyggelige år, og med mange hyggelige kunder. Ikke minst her på Grefsen. Klart det er kjempetrist å stenge etter alle disse årene - siste uken vi holdt åpent før sommeren ble det mye snørr og tårer.

- Men alt har sin tid, og nå skal vi bruke mer tid på blant annet barnebarn og oss selv, forteller ekteparet.

Men de skulle gjerne ønske at noen andre tok over lokalene og åpnet butikk igjen på hjørnet Grefsen/Lettvintveien.

- Da skal vi nok komme en tur på besøk.

Ikke matlaging med lukt

Avisen har vært i kontakt med utleier, Marianne Jor Gromstad, og hun kan fortelle at butikklokalet er i overkant av 100 kvadratmeter, og med kjeller på nesten 100 kvadratmeter. Lokalet kan ikke brukes til matlaging som medfører «lukt» og annet som er til sjenanse for de andre sameierne. Lokalet har også kjølelager og diverse innredning fra tidligere Grefsentorget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse