- Gir oss mens leken er god

Gir seg på Grefsentorget

Nok: Etter 13 år er det nok, og ekteparet Mossin Lie gir seg på hjørnet av Grefsenveien/Lettvintveien, her fra det ryddede og rengjorte butikklokalet. FOTO: Kristin Tufte Haga

Ekteparet Anne Lise og Trygve Mossin Lie har «alltid» drevet butikk. Men mye tøffere konkurranse de siste årene gjøre at ekteparet nå i stedet blir pensjonister på heltid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.08.2013 kl 21:07

GREFSEN: - Det er helt andre ting som gjelder nå! En ting er økende konkurranse, ikke minst med tanke på nye Storosenteret. En annen ting er at det holder ikke lenger å dra hjem fra jobb klokka fem på ettermiddagen, nå må man være mye mer på hugget. Så nå gir vi oss mens leken er god, sier Anne Lise og Trygve Mossin Lie.

Avisen møter det hyggelig ekteparet i de ryddige og rengjorte tomme lokalene til tidligere Grefsentorget, i krysset Grefsenveien/Lettvintveien.

- Mange hyggelige år

I 13 år har de kjørt fra bostedet i Langhus til Grefsen, for å selge frukt, grønnsaker, ost, nøtter og kaffe. Men det er enda lenger siden de startet opp sin første grønnsaksbutikk i Kirkeristen, faktisk helt siden 1963.

- Det har vært mange hyggelige år, og med mange hyggelige kunder. Ikke minst her på Grefsen. Klart det er kjempetrist å stenge etter alle disse årene - siste uken vi holdt åpent før sommeren ble det mye snørr og tårer.

- Men alt har sin tid, og nå skal vi bruke mer tid på blant annet barnebarn og oss selv, forteller ekteparet.

Men de skulle gjerne ønske at noen andre tok over lokalene og åpnet butikk igjen på hjørnet Grefsen/Lettvintveien.

- Da skal vi nok komme en tur på besøk.

Ikke matlaging med lukt

Avisen har vært i kontakt med utleier, Marianne Jor Gromstad, og hun kan fortelle at butikklokalet er i overkant av 100 kvadratmeter, og med kjeller på nesten 100 kvadratmeter. Lokalet kan ikke brukes til matlaging som medfører «lukt» og annet som er til sjenanse for de andre sameierne. Lokalet har også kjølelager og diverse innredning fra tidligere Grefsentorget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...