ANNONSE
Annonse

Gir penger til mange nye studieplasser ved Blindern

Kristin Vinje (H) fra tidligere besøk ved UiO. Foto: Flickr/Hans Kristian Thorbjørnsen

– Vi er avhengige av god kompetanse på feltet for å skape nye arbeidsplasser, økt vekst og nye teknologiske gjennombrudd, sier stortingsrepresentant Kristin Vinje om ekstraplassene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.07.2017 kl 19:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BLINDERN: I dag presenterte Regjeringen gode nyheter for Universitetet i Oslo - Regjeringen bevilger penger til 35 studieplasser til UiO. I tillegg får Høgskolen i Oslo og Akershus 15 plasser.

35 plasser til UiO

Som følge av forliket med Venstre og Kristelig Folkeparti har regjeringen tildelt midler til 250 nye studieplasser i IKT. Plassene går til institusjoner som har mulighet til å opprette de nye studieplassene allerede i høst.

– Regjeringen, Venstre og Kristelig Folkeparti satser på kunnskap og kompetanse, det har vi vist i samtlige budsjetter. Nå følger vi opp satsingen med 250 studieplasser nasjonalt hvor 35 studieplasser tilfaller Universitetet i Oslo, sier Kristin Vinje, Stortingsrepresentant, Oslo Høyre

Hun viser til at den digitale og teknologiske utviklingen går fort, og at man er avhengig av god kompetanse innen IKT på alle felt.

Avhengig av god kompetanse

– Vi er avhengige av god kompetanse på feltet for å skape nye arbeidsplasser, økt vekst og nye teknologiske gjennombrudd. Den teknologiske utviklingen går fort. Derfor må vi føre en politikk som gir Norge et konkurransefortrinn. Disse nye studieplassene vil bidra til at flere har muligheten til å starte på en IKT-rettet utdanning, fortsetter hun.

– Under Høyres ledelse har vi nådd målet om å investere 1 prosent av BNP til forskning og utvikling over statsbudsjettet. Høyre har store ambisjoner. Derfor var statsminister Erna Solberg ute i helgen og ga løfte om en ny tekno-milliard i neste periode, legger Vinje også til.

Rekordhøye investeringer

Hun forteller også statsministerens løfte om en ny tekno-milliard.

– Statens investeringer i forskning ligger nå på et rekordhøyt nivå, budsjettene er forutsigbare og vi har en vilje til å investere for at Norge skal henge med i den teknologiske og digitale utviklingen, avslutter Vinje.

LES OGSÅ: Sykkelbyråd Lan er fornøyd med Maridalsveien, vil ikke gjøre noe med den nå

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse