Har gransket sykehotell-skandalen: Gir Riksen og Danielsen skylden

Det omstridte sykehotellet på Radiumhospitalet bygges nå i samarbeid mellom Helse Sør-Øst og Kreftforeningen.

Rikshospitalet og tidligere sykehusdirektør Åge Danielsen får skylden for sykehotell-skandalen på Radiumhospitalet i en uavhengig gransking.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2008 kl 12:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLERN/ GAUSTAD: NRK Østlandssendingen har fått tilgang til en rapport fra revisjonsselskapet KPNG angående skandalen rundt byggingen av sykehotell på Radiumhospitalet i vinter.

Les også: Danielsen måtte gå

Brøt med styringsrutiner og investeringsfullmakter

KPNG har gransket skandalen, som første til at Åge Danielsen mistet jobben som sjef for Rikshospitalet, samt at styreleder Ingar Pettersen trakk seg.

Revisjonsfirmaet konstaterer at Rikshospitalet og Danielsen brøt med styringsrutiner og investeringsfullmakter da de første avtaler om bygging ble inngått, mens Helse Sør-Øst slipper fri.

KPNG fastlår at selv om Danielsens intensjoner høyst sannsynlig var gode, fritar ikke dette ham fra å bryte økonomiske rutiner og fullmakter fra sykehusets eier, Helseregion Sør-Øst.

Selskapet mener det har vært en svikt i kommunikasjonen mellom Rikshospitalet og helseregionen om alle sider av forhandlingene mellom sykehuset og entreprenører.

Kritisk

Åge Danielsen har ikke sett rapporten ennå, men er svært kritisk til den.

- Dette er et rent bestillingsverk. Det ville vært en sensasjon hvis de hadde kommet til andre konklusjoner, sier han til Finansavisen.

Sykehotellet bygges nå i samarbeid mellom Helse Sør-Øst og Kreftforeningen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse