Gir til buss, barn, syke og idrett

Mazyar Keshvari, Aud Kvalbein, Bård Folke Fredriksen og Ola Elvestuen var godt fornøyd med budsjettforliket som ble lagt fram mandag. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

De borgerlige partiene er fortsatt venner, og presenterte mandag sitt felles budsjett for hovedstaden for 2009.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.11.2008 kl 09:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: – Dette er et godt budsjett. De borgerlige partiene viderefører satsingsområdene vi har vært enige om gjennom de siste tolv årene, sier gruppeleder i Høyre Bård Folke Fredriksen.

Mandag presenterte Høyre, Frp, Venstre og KrF sitt felles budsjettforlik for 2009.

– Når du går inn i forliket kan du tydelig se hånden til KrF og Venstre, sier Aud Kvalbein (KrF).

Kompensasjon for sykehjemsutgifter

Budsjettforliket tilfører blant annet bydelene noe via fryste sykehjemspriser og økt tilskudd til barnevern.

– KrF har vært opptatt av å målrette innsatsen i bydelen og har derfor talt varmt for økningen til barnevernet, samt behovet for å kompensere for økte sykehjemsutgifter, sier Aud Kvalbein.

Blant konkrete lokale tiltak i Nordre Aker, blir Tåsen skole, Miljøgate Sognsveien og kunstgressbanen på Kringsjå tilgodesett i budsjettforliket.

Mer til kollektiv

Også Venstres fanesak kollektivtransport blir styrket i forhold til byrådets opprinnelige budsjett. Både freding av månedskortprisene og styrking av kollektivbudsjettet er på plass.

– Venstre kunne ikke akseptere økt pris på månedskortet slik byrådet la opp til, og vi er svært fornøyd med at kollektivsatsingen i Oslo totalt sett økes med 55 millioner kroner, sier Venstres gruppeleder, Ola Elvestuen.

Imidlertid betyr ikke den økte satsingen et bedre tilbud til de reisende. For noen uker siden ble det kjent at Ruter ligger an til å måtte kutte 450 millioner kroner i 2009, som følge av at byrådets opprinnelige budsjett kutter bevilgningene med 200 millioner kroner.

Men i en forhandlingssituasjon har det viktigste vært korrigeringer, mener Venstre, som mener de nå har rettet opp i foreslåtte feil fra sine budsjettkollegaer.

– Det har vært viktig for Venstre å rette opp en del av kuttene som byrådet i Oslo foreslo, sier Elvestuen.

Fornøyd

Både Venstre og KrF er godt fornøyd med det de har fått til i forhandlingene med byrådspartiene.

– For KrF har det vært viktig å sikre et budsjett som også fanger opp behovet til de svakeste gruppene, sier Kvalbein.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse