ANNONSE
Annonse

Gjett hva de hadde glemt her

Fontenen var ikke slått på, og dammen helt uten vann, da klokka var blitt 12 den 13. mai. Har Bymiljøetaten glemt Ullevål Hageby, undret Trine Alderin i 17. mai-komiteen. Etter noen telefoner tok imidlertid etaten affære. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Så lenge jeg har bodd her, siden 1988, har det vært balansering på bom over dammen på Damplass, sier Trine Alderin i 17. mai-komiteen i Ullevål Hageby. Men fredag 13. mai var det ikke noe vann i fontenen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2016 kl 19:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL HAGEBY: Da Alderin, som er med å arrangere 17. mai på Damplassen, kikket ut vinduet fredag 13. mai, ble hun mildt sagt litt stresset.

– Det var ikke noe vann i fontene, sier hun.

Aktiviteter på plassen

Det er 6. klasse ved Ullevål skole som står for aktivitetene på Damplass på nasjonaldagen, mens skolekorpset ordner med kiosk og kafé.

Alderin oppbevarer skiltene til aktivitetene hjemme hos seg, og da hun i morges hentet dem fram, tok hun en ekstra kikk på dammen som har blitt rehabilitert i vår.

Slik så det ut i fontene på Damplss fredag 13. mai klokken 12. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ikke noe vann

– Dette er krise?

– Ja, det er jo litt krise hvis det ikke er vann i dammen til 17. mai. Vi har andre aktiviteter, som potetløp, blikkbokskasting, sekkeløp og fiskedam, men det er jo dette som er spennende og litt annerledes, for barna, sier hun.

Hvert år legges det nemlig en bom over hver ende av dammen, og mens fedre i vadestøvler vasser ut i vannet for å gi støtte, kan barna balansere over. Det er moro, og det venter premier til dem som greier det mange ganger.

– Det står på kommunens nettsider at alle fontener skal være skrudd på til 17. mai. Det er jo trist hvis de har glemt denne, sier Alderin, når Nordre Aker Budstikke møter henne i Ullevål Hageby klokken 12 fredag før en lang pinsehelg.

LES OGSÅ: Her kan du se hvor i barnetoget skolene i Nordre Aker skal gå

Forglemmelse?

Både Alderin og Havebyselskapet har kontaktet Bymiljøetaten i løpet av fredagen. Også vi sender e-post til etaten, som har overtatt ansvaret for dammen, etter Vann- og avløpsetaten, i forbindelse med at den ble rehabilitert.

Balansebommen er reddet! Fredag ettermiddag kom vannet i fontenen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Et par timer etter av vi traff Alderin i Ullevål Hageby, dukker det plutselig opp folk fra Bymiljøetaten.

Pressekontakt Monica Thorud Olsen i etaten kan like før arbeidsdagens slutt, på telefon til Nordre Aker Budstikke, bekrefte at det er ting på gang.

– Ja, nå er fontenene slått på, så det blir vann til 17. mai.

Men hvorfor kom vannet på så sent? Hadde Bymiljøetaten glemt denne fontenen?

Det kan ikke Olsen svare på i farten. Det er Vann- og avløpsetaten som har stått for rehabiliteringen. Arbeidet er utført av en entreprenør. Om det er kommunikasjonen som har sviktet mellom utfører og etatene, er ikke godt å si. Men nå blir det i alle fall balansering på bom – over vann – også denne 17. mai. Hura for det!

OPPDARERING: Fredag ettermiddag får vi denne forklaringen på e-post fra Bymiljøetaten:

"Bymiljøetaten overtok ansvaret for alle fontenene i Oslo fra 1.1.2016, etter at Vann- og avløpsetaten har gjort en formidabel jobb med å rehabilitere mange av dem. På Damplassen har de i løpet av 2015/2016 blant annet fjernet deformerte sluker, bygget nedfelte trykkrør slik de ikke stikker opp når sesongen er over, fuget og sparklet bassenget og bygget nytt fundament for en av kunstene.

Det var planlagt at fontenen skulle på før 17. mai, men en stor mengde barnåler oppe i bassenget og sluket skapte litt ekstra utfordringer. Derfor tok det noe lenger tid enn planlagt å få satt den på. Trolig har anlegget vært brukt som mellomlagringsplass for juletrær.

Med litt teknisk bistand fra Vann- og avløpsetaten fikk vi i dag endelig vannet på i fontenen og klar for 17. mai."

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse