Gjorde opp for seg etter malertrøbbel

Lars Rivö på Nordberg fikk igjen pengene som forsvant med maleren som etterlot seg et påbegynt oppussingsarbeid. Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Maleren som stakk av med 5000 kroner og etterlot seg en påbegynt skrapejobb på Nordberg, har gjort opp for seg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.06.2008 kl 08:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Det var i forrige uke at Nordre Aker Budstikke fortalte om Nordberg-mannen Lars Rivö, som i begynnelsen av mai skrev under på et svært prisgunstig, håndskrevet tilbud fra en omreisende «maler».

Stakk av med penger

Den tilsynelatende troverdige maleren skulle ifølge kontrakten blant annet høytrykksspyle og skrape huset, reparere og male grunnmuren og pusse opp terrasse og vinduer.

Maleren, som satte i gang to arbeidere med å skrape huset, ba Rivö om et forskudd på 5000 kroner til innkjøp av materialer. Dagen etter kom arbeiderne, men maleren selv dukket aldri opp igjen, og de to dro etter en times resultatløs venting.

– Tanken på at jeg var dum nok til å la ham lure meg er svært irriterende, sa Rivö i forrige uke, som ønsket å advare andre mot å begå samme feil som ham.

Betalte tilbake

Men etter at Nordre Aker Budstikke sporet opp maleren, som da hevdet å ha blitt enig med Rivö om å avslutte avtalen og at de 5000 kronene var oppgjør for skrapingen, har ting skjedd.

– Maleren tok kontakt med meg igjen og mente vi hadde gjort en avtale, noe jeg benektet. Jeg tilbød ham 2000 kroner for det arbeidet han hadde utført, med tilbakebetaling av 3000 kroner. Dette avslo han først, men etter tre dager betalte han, sier Rivö.

Etter oppfordring fra Rivö kom maleren også tilbake med et malingsspann han hadde fått låne som prøve, og med et notat som bekreftet at hans arbeid var avsluttet.

– Det var den samme skriften i notatet som i kontrakten, men med et annet navn enn det han undertegnet med den første gangen. Jeg tror han forsto at jeg hadde funnet ut hvem han egentlig var, sier Rivö, som er svært fornøyd med at saken nå er løst.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse