ANNONSE
Annonse

Glad og mindre ensom av museumsbesøk

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff ved Teknisk Museum inviterer til mye moro i vinterferien. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Her har museet åpent hele vinterferien - nesten 250.000 var på besøk i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2016 kl 23:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – Museums make you happier and less lonely, studies find.

Slik starter artikkelen i Freelancersunion.org.

Altså museumsbesøk gjør deg gladere - eller mer lykkelig - og mindre ensom, ifølge forskning.

Nettstedet viser til studie ved Norges Teknisk og Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim - NTNU - og til studier ved andre høyskoler og universiteter i utlandet.

Er det sant?

Stemmer dette, kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff ved Teknisk museum?

– He, he. Vanskelig å si, men jeg er sikker på at mange vil synes det er interessant og lærerikt ihvertfall å besøke Teknisk museum, og bli inspirert? Og så blir man muligens glad også, kanskje har man en hyggelig stund med familie eller venner? tror Daniloff, som benytter anledningen til å invitere til museumet.

Makerspesial

For det er snart vinterferie, men selv om skolene stenger, så holder museet åpent. Til og med mandagen, hvor det ellers i året som regel er stengt mandager.

– Vinterferien er Makerspesial. Det betyr mange maker-aktiviteter - altså rett og slett lage forskjellige ting, forteller Daniloff.

For eksempel kan du, eller kanskje hele familien, lage en animasjonsfilm, sy et armbånd av ledende - eller lysende - sytråd. Eller hva med å programmere din egen sugerørsrobot?

Eller høre om dampmaskinens historie og ikke minst se museets store vitenshow med bobler, gass og smell!

Nesten 250.000

Om man blir mer glad eller mindre ensom ved å besøke Teknisk museum blir vanskelig å måle, men det som er målt, er besøkstallene til museumet. Og de er høye, men museet har ambisjoner om å sette rekord i år.

– I jubileumsåret 2014 så satte vi foreløpig rekord med 262.604 besøkende, ett år vi brukte mer penger også på markedsføring og ikke minst den populære og prisbelønnede Ting-utstillingen. I fjor var nesten 250.000 innom. I år går vi for 275.000 besøkende, ifølge kommunikasjonssjefen.

Hun fortsetter.

– Her er jo noe for alle - liten og stor, ung og gammel - opplevelser for generasjoner, frister Daniloff.

Invitasjon

Men tilbake til det å invitere. Det har ikke vært få med pondus som har besøkt det store museet på Kjelsås. Kongen blant annet, og mange statsråder og andre viktige personer. Men det er en person Daniloff gjerne skulle ønske tok seg en tur.

– Herved inviterer jeg kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland på besøk. Jeg vet ikke om hun har vært i privat ærend, kanskje før hun ble minister. Men veldig hyggelig om hun takker ja til invitasjonen, håper Daniloff.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Kulturdepartementet etter intervjuet med Daniloff. På vegne av kulturministeren svarer det følgende.

– Statsråden takker for den hyggelige invitasjonen, og vil gjerne besøke Teknisk Museum en gang hun har anledning, skriver politisk rådgiver Maria Kristine Gøthner i en mail til avisen.

Glad, mindre redd, mindre ensom

Nettstedet freelancersunion.org og lister opp følgende grunner til hvorfor man bør besøke museum.

  • Museumsbesøk gjør deg mindre engstelig, og redusere risikoen for depresjon, spesielt bra for menn.
  • Museumsbesøk kan redusere stress.
  • Museumsbesøk har samme effekt på deg som en lønnsøkning. Hvis du skulle verdisette det å besøke et museum, i dollar, vil jevnlige museumsbesøk øke livskvaliteten i samme grad som å tjene $5,301 ekstra.
  • Museumsbesøk har større påvirkning på livskvalitet, enn å drive med idrett.
  • Du blir mindre ensom av å besøke museum.
  • Museumsbesøk er bra for økonomien. Ved å besøke museum er du med på å støtte opp om at de kan vokse to tiltrekke seg turister til bydel/byen din.

Les hele saken på freelancersunion.org.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse