Gled dere, skifolk!

- Et skianlegg for hele byen.

FOTO: Kart: Plan- og bygningsetaten

- Vinteren 2015 bør det nye anlegget være på plass, håper og tror Svein Olav Bø i Kjelsås Langrenn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.09.2013 kl 14:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

BRO:- Her blir det bro over veien, like før Linderudkollstua, kan Svein Olav Bø i Kjelsås langrenn fortelle. FOTO. Kristin Tufte HAga

Se bildet større

SKIGUTTA: Nydalen vgs-elevene Erling Moseby (Kjelsås IL) fra venstre, og Bård Tellef Tveiterås (Lyn ski) gleder seg til nytt skianlegg. Her fra treningsturpå rulleski oppover mot Linderudkollen og Solemskogen tirsdag morgen. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

RYDDET: Snart ferdig med å hugge langs de planlagte utvidede langrennstraséene, her bakerst Trond Stensbøl fra Bymiljøetatens underentreprenør, Kjelsås langrenns Svein Olav Bø og Jon Hagen fra Bymiljøetatens skog og landskapsavdeling. FOTO. Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Ryddearbeidene til det nye skianlegget i Linderudkollen er for lengst i gang. Det syns godt idet man tar av veien til Solemskogen, og kjører inn til høyre mot Linderudkollstua.

Hele området er lysnet opp - skogen er hugget langs de planlagte nye og utvidede traseene.

- Vi er snart ferdig med å hugge, forteller Jon Hagen i Bymiljøetaten, avdeling skog og landskap.

Også anleggssjefen i Kjelsås Langrenn, Svein Olav Bø, og Trond Stensbøl fra Bymiljøetatens underentreprenør, er på plass ved det som skal bli det nye skianlegget på toppen av Kjelsås.

Nå gjenstår å få penger på plass til resten av arbeidene.

- Overrasket

- Mange vil nok bli mildt sagt veldig overrasket hvis det ikke, og etter alle disse årene med denne prosessen, nå blir prioritert inn penger i budsjettet for 2014, til å få resten av arbeidene med anlegget i gang så raskt som mulig, fortsetter Bø. 

I morgen, onsdag, blir budsjettforslaget lagt frem på Rådhuset.

Vinteren 2015 bør det nye anlegget være på plass, håper og tror Bø på.

Det var nok stor jubel blant skifolk, da det i februar endelig kom klarsignal fra Miljøverndepartementet, om at planen var godkjent også i henhold til Markaloven.

Utvidede løyper og bro

Planene består blant annet av løyper som følger dagens traséer, utvidet i bredden, og får et utbedret underlag. «Skiarena» på flaten ved Kapteinsputten, derfra sløyfe sørover og rundt kollen, en sløyfe tur/retur Solemskogen og en sløyfe nordvestover som vender i bakkene ned mot Kringla.

For å binde sammen disse sløyfene er det lagt inne en bro over bilveien inn til Linderudkollen - tilsammen rundt 5 kilometer løyper, også med lyssetting, der det ikke er det i dag, med to kunstsnøproduksjonsanlegg, ett ved Kapteinsputten og ett ved Åsputten.

Kunstsnø

- Langrennsgruppa ønsker seg jo et moderne anlegg med «lansekanoner», nedgravde punkter langs løypa - en større investering, men billigere i drift. Eller vi får fortsette med snøkanoner, billigere investering, men dyrere i drift. Dette er bymiljøetatens prosjekt - vi kjenner til at etaten er i en vurderingsprosess når det gjelder kunstsnøbiten, sier Bø.

Parkeringskapasiteten skal også utvides

- For alle fra hele byen

Ny skitrasé fra Linderudkollenstua og mot Trollvann, vil et godt stykke anlegges ved siden av eksisterende grusvei.

- Det vil nok forhindre en del konflikter mellom fotfolket og skifolket, tror Bø.

- Dette skal bli et skianlegg for alle fra hele byen, og vil på ingen måte bli stengt, eller reservert for Kjelsås langrenn for eksempel ved treninger, forsikrer Bø.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse