Spennende lekeplass: Gled dere til dette, Kringsjå!

Dette er et av lekeapparatene foreldrene i skolegårdsgruppa og elevrådet på Kringsjå vil ha. Pengene er samlet inn. Nå må Undervisningsbygg si gå!

Foreldrene må ta ansvar på Kringsjå skole for at elevene skal få en mer spennende lekeplass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.06.2009 kl 11:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: I løpet av neste skoleår kan kanskje Kringsjå-elevene glede seg over nye lekeapparater, som denne borgen. Drømmen er nemlig at elevene skal få en mer spennende lekeplass. Derfor ble skolegårdsgruppa opprettet for om lag fire år siden - av foreldre som skjønte at dersom de skulle få noe gjort, hjalp det ikke å mase på Undervisningsbygg, men ta saken i egne hender.

Samlet inn penger

- Skolegården på Kringsjå er en relativt stor og støvete plass med dårlig drenering og få aktivitetsapparater. Drømmen er å få hinderløype, utescene, ballbinge, fugleredehusker, terrengsklie og aktivitetsapparater, sier FAU-leder Brita Opheim Sauar entusiastisk.

Og hun har grunn til å være det. Skolegårdsgruppa sitter nå klare med 52.000 kroner de vil bruke på skolegårdsoppgradering. Elevene fikk blod på tann i vår, og gjennom storstilt kakesalg, lotteri og flaskepanting fikk de inn 12.000 kroner. Foreldrene ville ikke være dårligere, og trådde til på "Åpen Dag"-arrangementet tidlig i juni og fikk inn 40.000 kroner til formålet.

- Vi sendte også en henvendelse til Canal Digital og ga dem en mulighet til å styrke sitt renommé etter Grand Prix-fadesen der mange hundre abonnenter mistet TV-bildene under finalen. Etter noen purringer, fikk vi svar om at de ikke ville gi noe bidrag, sier FAU-lederen.

Installeringshjelp

- De innsamlede pengene ønsker vi å bruke på en etterlengtet fugleredehuske, muligens en borg samt også som egenkapital til ballbingeprosjektet, sier Opheim Sauar. I fjor fikk skolegårdsprosjektet opp en "Supernova" i skolegården, samt et utebordtennisbord, og del av en hinderløype.

- Undervisningsbygg har også sett at Kringsjå har behov for en oppgradering av skolegården, og har endelig satt Kringsjå på planen for opprustning i 2010. Dessuten hjelper de oss med grunnarbeider og installasjon av det foreldrene kjøper. Nå venter vi på at de bestemmer seg for hvilke leverandører vi kan bruke, sier FAU-lederen.

Så da kan sommerferierende Kringsjå-elever glede seg med dette bildet - kanskje er borgen og andre apparater på plass til høsten, takket være stå-på-foreldrene.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse