Gleder seg til flere naboer i Torgbygget

Elisabeth Kleiva driver nyåpnede Nydalen Blomster i Torgbygget, med inngang mot elvebredden. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Endelig er det klart når Torgbygget på Gullhaug torg offisielt gjenåpner. Ny restaurant og Vinmonopol er blant nykommerne. Her er oversikten over butikker og når de åpner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.08.2016 kl 10:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Allerede 1. august åpnet Nydalen Blomster i underetasjen, ut mot Akerselva, i det ombygde Torgbygget i hjertet av Nydalen. Nå gleder Elisabeth Kleiva seg til resten av bygget står klart.

15. september skal det markeres med stor åpningsfest.

Fra Tåsen til Nydalen

Kleiva overtok driften av Tåsen Blomster for syv år siden. Nå har hun ekspandert, med to ansatte, til lokaler ved elvebredden i Nydalen.

– Her tror jeg det blir helt supert, sier Kleiva, som har hilst på flere av de daglige lederne av butikkene som åpner i lokalene over henne.

– Det er mye kafé og restaurant her, så det blir nok litt kniving om lunjskundene, smiler blomsterhandleren.

Selv får hun ingen direkte konkurrenter i det snart gjenåpnede senteret, som har gjennomgått omfattende oppgradering det siste året.

Også Nydalen t-banestasjon er rehabilitert. Den gjenåpnet med full kapasitet 1. juli i år.

Butikken i Torgbygget vil ta imot både privat- og berdriftskunder. Etter kun en ukes drift har blomsterbutikken allerede fått flere bedrifter på kundelisten.

– Her i Nydalen kan vi friste med gratis levering, sier Kleiva, som dessuten vil føre lamper og møbler til balkongene i Nydalen.

Se bildet større

Elisabeth Kleiva ønsker bedrifts- og privatkunder velkommen til den uavhengige blomsterbutikken i Torgbygget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vinmonopolet et trekkplaster

Hun har tro på blomstermarkedet i Nydalen, og forventer en årlig omsetning på fem millioner kroner for blomsterbutikken, som foreløpig er kjedeuavhengig.

– Og det at en stor aktør som Vinmoopolet velger å etablere seg her, viser at de har tro på området. Det er et stor pluss for oss andre som skal drive her, sier Kleiva.

Selv om Nydalen Blomster ligger i byggets underetasje, har innehaveren tro på at kundene vil finne fram til butikken. Inngangsdøren ligger rett ved negangen til t-banen i Torgbygget. Og uteplassen, mot Akerselva, er heller ikke tilfeldig.

– Vi ønsker å skape et miljø med blomster utenfor. Dagslyset er viktig for blomstene, og det ville vi ikke fått oppe, på et innendørs torg, forklarer Kleiva.

Se bildet større

Fortsatt byggeplass, men 15. september forventer Avantor at Torgbygget er klart. Utenpå og inni. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Åpning og Nydalsløpet

Eiendomsutvikleren Avantor, som eier Torgbygget, er også i år hovedsponsor for Nydalsløpet. Løpet, som arrangeres av Nydalens skiklubb, arrangeres 15. september, og venter om lag 1000 deltakere. Den offisielle åpningen av Torgbygget blir derfor lagt til løpsdagen.

Se bildet større

Rimi ble Prix, men snart åpner en større Mega-butikk i Torgbygget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi legger opp til en markering av «nye» Torgbygget i denne anledning og regner med at alle (med lite forbehold) leietakerne i handelsarealene har åpnet til denne dagen, sier Terje Løvold, prosjektdirektør i Avantor.

Byggearbeidene er derfor inne i en sluttfase, og for eksempel har den midlertidige Coop Prix-butikken allerede stengt dørene. Ombyggingen til å bli en ny, stor Coop Mega-butikk er i full gang. Mega-butikken vil bli rundt 1100 kvadratmeter stor.

Enkelte har reagert på at billigkjeden Rimi blir erstattet med supermarkedkjeden Mega. Bakgrunnen for endringen har Nordre Aker Budstikke tidligere omtalt her.

Vinmonopol og uteservering

Se bildet større

Narvesen er nyåpnet, og snart kommer også restauranten Xeast. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det vakte begeistring hos mange da det i fjor ble kjent at Nydalen nå får sitt eget Vinmonopol. Filialen i Torgbygget har Vinmonopolet selv definert til det de kaller «kategori 5». Det vil si en salgsflate på cirka 300 kvadratmeter, opplyser Løvold.

Totalt vil Vimonopolet beslaglegge 400 kvadratmeter av det nye Torgbygget, når lager, personalrom og tilsvarende regnes med.

Ut mot Akerselva kommer dessuten en ny restaurant med stor uteservering, det asiatiske crossover-konseptet Xeast, som tidligere omtalt.

Forsinkelser

Løvold forteller at arbeidene i Torgbygget går etter fremdriftsplanen, slik den ble presentert tidligere i år.

Imidlertid skulle ombyggingen oprinnelig ha vært ferdig betydlig tidligere.

– Hovedårsaken til utsettelsen er først og fremst at det tok lenger tid å få på plass de riktige leietakerne. Beslutningsprosessene hos leietakerne tok lenger tid enn vi hadde forutsatt samtidig som vi hele tiden måtte ha fokus på å få til en riktig miks av leietakere og tilpasse arealene for en mest mulig optimal bruk for den enkelte leietaker og for bygget totalt, svarer Løvold på spørsmål om forsinkelsene.

Se bildet større

Den nye restaurantet får uteservering mot Akerselva. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Butikk- og tjenesteoversikt

Disse butikkene, og tjenestetilbudene, har åpnet, eller åpner snart i Torgbygget:

 • Narvesen – har åpnet
 • Godt Brød – har åpnet
 • Joe & the juice – har åpnet
 • Auster Frisør – har åpnet
 • Nydalen Blomster – har åpnet
 • Dentalia (tannlege) – flyttet internt i bygget og åpnet i nye lokaler
 • Gjensidige forsikring (kundesenter) – åpner medio august
 • Salateriet (salatbar) – åpner medio august
 • Cosmetique – åpner medio august
 • Coop Mega (ny oppgradert dagligvare) – åpner ultimo august
 • Baker Hansen – åpner primo september
 • What’Soup (grøt- og suppebar) – åpner primo september
 • Vinmonopolet – åpner primo september
 • Xeast (asiatisk crossover-restaurant) – åpner primo september

(Kilde: Avantor)

LES MER OM NYDALEN:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse